SEGRE

PANORAMA

Insten a suspendre la immunitat de Puigdemont i Comín

El jutge Llarena demana el suplicatori al Parlament europeu i deixa actives les euroordres

Carles Puigdemont.

Carles Puigdemont.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge d’instrucció de la causa del procés, Pablo Llarena, va acordar ahir mantenir vigents les euroordres de detenció i entregues dictades contra Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín, tots dos actualment residint a Bèlgica. No obstant, també va decidir tramitar el suplicatori al Parlament Europeu perquè suspengui les seues immunitats i poder continuar procedint penalment contra els dos. Amb aquesta última mesura, el lletrat reconeix que els dos, com a eurodiputats electes, gaudeixen d’immunitat dins dels estats membres de la Unió Europea i poden desplaçar-se a altres països sense ser detinguts.

En les resolucions, Llarena també ratifica l’ordre de detenció en territori espanyol, on els líders independentistes no gaudeixen d’aquesta immunitat i podrien ser arrestats, ja que els delictes imputats als dos són anteriors a la seua elecció com a membres de l’Eurocambra i no es requereix suplicatori. La decisió arriba abans que tots dos assisteixin al primer ple del Parlament europeu, que se celebrarà dilluns a Estrasburg com a diputats de ple dret, ja que ja disposen de les seues credencials definitives.

Llarena diu que la immunitat no és reconeguda, ja que van ser processats abans

Amb aquesta decisió, Llarena evidencia que no ha fet cas de la sentència del Tribunal de Justícia de la UE sobre Oriol Junqueras, que va afectar també de manera indirecta la situació de Puigdemont i Comín, que van ser reconeguts com a diputats des del dia 2 de juliol.

tracking