SEGRE

ÀSIA COMICIS

La presidenta de Taiwan, Tsai Ing-wen, obté un clar triomf a les eleccions

La presidenta de Taiwan, Tsai Ing-wen.

La presidenta de Taiwan, Tsai Ing-wen.EFE/EPA/ZHANG HAO-AN POOL / POOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mandatària de Taiwan, Tsai Ing-wen, va aconseguir ahir una aclaparadora victòria a les eleccions presidencials, en les quals va treure gairebé vint punts d’avantatge al candidat proxinès Han Kuo-yu, després de la qual cosa no va tardar a afirmar que espera que Pequín pugui “interpretar el senyal” que envien els resultats.

La candidatura a la seua reelecció per a un segon mandat va rebre el 57,1% dels vots, un punt més del que va aconseguir fa quatre anys, mentre que el candidat del Kuomintang va obtenir un 38,6%. En les eleccions legislatives que se celebraven simultàniament, la diferència entre les forces que donen suport als dos aspirants va ser molt més estreta, menys d’un punt.

En les últimes eleccions al Parlament del 2016, el PPD havia aconseguit per primera vegada la majoria absoluta, amb 68 escons davant dels 35 diputats del Kuomintang. La participació, amb un 75,2%, va ser molt superior a la registrada el 2016, que explica també la victòria de Tsai, a causa de l’afluència a les urnes de més d’un milió de joves, menys partidaris de la relació amb la Xina, que exercia el seu dret al vot per primera vegada aquest any. Tsai va assegurar que els resultats electorals demostren que els taiwanesos no accepten les “amenaces” de la Xina.

tracking