SEGRE

PAÍS BASC MOBILITZACIONS

Marxa a Bilbao a favor dels presos d'ETA amb el suport de Podem

Puigdemont també es va adherir a l’acte

Imatge de la manifestació celebrada ahir a Bilbao a favor dels presos d’ETA.

Imatge de la manifestació celebrada ahir a Bilbao a favor dels presos d’ETA.H.BILBAO / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de persones van participar ahir a Bilbao en la manifestació, organitzada per la Xarxa Ciutadana Sare, per reclamar un canvi en l’actual política penitenciària que s’aplica als presos d’ETA. A aquesta manifestació es van adherir EH Bildu i Podem i va comptar amb representació de tots els sindicats bascos, inclosos CCOO i UGT.

Entre els assistents es va poder veure el coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi; el secretari de Comunicació de Podem Euskadi, Andeka Larrea; i els secretaris generals dels sindicats ELA i LAB, Mitxel lakuntza i Garbiñe Aranburu, així com membres d’UGT i CCOO, entre d’altres. També van participar en la marxa, que va recórrer els carrers de Bilbao al crit d’“Euskal presoak, etxera”, una delegació d’ERC integrada per la diputada al Parlament Núria Picas i el vicesecretari general, Isaac Peraire, així com del diputat de JxCat al Parlament Eduard Pujol i el diputat de la CUP al Congrés Albert Botran, al costat de representants polítics com Arkaitz Rodríguez (Sortu), Metxe Aizpurua (EH Bildu), o Roberto Uriarte (Podem). D’aquesta manera, entre crits a favor de la tornada dels reclusos a “casa” i de la independència, els participants van mostrar cartells reivindicatius de l’associació de familiars de presos, Etxerat.

La marxa va finalitzar a l’ajuntament de Bilbao amb la lectura d’un manifest a càrrec d’Asun Lasa, germana de la víctima del GAL José Antonio Lasa; i de Rosa Rodero, viuda de l’ertzaina Joseba Goikoetxea, assassinat per ETA. Entre les adhesions que va rebre la convocatòria es trobaven, entre altres, la de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

tracking