SEGRE

POLÍTICA PROTESTES

Massiva manifestació per la independència escocesa

Unes 100.000 persones surten als carrers de Glasgow pel “dret a decidir” || Sturgeon insisteix a celebrar una altra consulta

Imatge de part dels manifestants que van sortir ahir als carrers de Glasgow.

Imatge de part dels manifestants que van sortir ahir als carrers de Glasgow.SNP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 100.000 persones, segons els convocants, es van manifestar ahir a Glasgow, la ciutat més poblada d’Escòcia, pel “dret a decidir” dels escocesos i a favor d’un segon referèndum d’independència del Regne Unit.

L’organització sobiranista All Under One Banner (tots sota una ensenya) va mantenir la convocatòria malgrat el temporal de pluja i vent que afectava Escòcia i que va provocar talls en la circulació de trens i carreteres.

Entre els manifestants predominaven les banderes d’Escòcia, però també n’hi havia de la UE

Entre els manifestants predominaven les banderes d’Escòcia, però també hi havia banderes de la UE i pancartes amb la paraula . L’ambient va ser pacífic i festiu, amb tambors marcant la marxa.

“Bona sort a tots el que avui aniran a Glasgow. Espero que no faci gaire mal temps!”, va afirmar la ministra principal escocesa, Nicola Sturgeon, líder al seu torn del Partit Nacional Escocès (SNP).

Nicola Sturgeon va sol·licitar formalment el 19 de desembre passat la cessió de competències per convocar un nou referèndum d’independència després del no de la consulta del 2014.

El 18 de setembre del 2014 els residents a Escòcia van votar per 55 a 45 per cent a favor de la permanència al Regne Unit, però des d’aleshores el Partit Nacional Escocès de Sturgeon ha aconseguit una rotunda victòria a les eleccions al Parlament de Londres i manté un govern estable i amb majoria absoluta a Edimburg, la capital escocesa.

En la consulta celebrada aquell any, el principal argument contra la independència va ser que Escòcia abandonaria la Unió Europea (UE) en cas de sortida del Regne Unit, fet que finalment ocorrerà igualment després del Brexit aprovat en referèndum al Regne Unit l’any 2016 malgrat la victòria del no a circumscripcions escoceses.

tracking