SEGRE

POLÍTICA ESPANYOLA

Sánchez tanca el seu Govern amb 4 vicepresidències i 18 ministeris

Culmina la llista amb les carteres de Política Territorial i Funció Pública, Cultura i Justícia || Avui ho farà oficial després de traslladar-ho el seu gabinet al rei Felip VI

Sánchez tanca el seu Govern amb 4 vicepresidències i 18 ministeris

Sánchez tanca el seu Govern amb 4 vicepresidències i 18 ministerisEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb el nomenament del magistrat sevillà Juan Carlos Campo al capdavant del ministeri de Justícia, de la canària Carolina Darias com a ministra de Política Territorial, i del valencià José Manuel Rodríguez Uribes al capdavant de la cartera de de Cultura i Esports, el president del Govern Pedro Sánchez ha completat la llista de noms que formaran el primer Executiu de coalició de la democràcia amb 4 vicepresidències i 18 ministeris.

Darias és en l’actualitat consellera d’Economia al Govern de les Canàries i, anteriorment, havia estat presidenta del Parlament canari i delegada del Govern central. És partidària de buscar l’entesa “fins a l’extenuació” per solucionar la crisi a Catalunya, també farà valer en aquest nou camí la seua capacitat de diàleg, posat a prova al Parlament canari, on sota el seu mandat es va reformar el sistema electoral canari, considerada una de les grans fites legislatives de l’última dècada en aquelles illes.

Per la seua part, Rodríguez Uribes, que exerceix de portaveu adjunt del PSOE a l’Assemblea de Madrid, va ser delegat del Govern a la Comunitat de Madrid entre juny del 2018 i abril del 2019, i durant sis anys –del 2005 al 2011– director general de suport a víctimes del terrorisme i d’atenció ciutadana.

El magistrat Juan Carlos Campo substituirà Dolores Delgado al capdavant de Justícia, un nomenament que es va saber hores després que es confirmés divendres que Delgado deixaria la cartera després de 19 mesos al capdavant del ministeri. Campo assumirà la cartera de Justícia després de més de tres dècades dedicades a la judicatura i a la gestió, una carrera en la qual ha compaginat els tribunals amb càrrecs polítics a la Junta d’Andalusia i el Govern central, de la mà del PSOE.

Sánchez donarà a conèixer avui tots els noms del seu Govern després de comuncicar la formació del gabinet al rei Felip VI.

D’altra banda, Vox ha organitzat concentracions com a primera acció d’oposició al carrer al Govern de Sánchez i Podem. A Lleida la concentració es durà a terme a partir de les 12 davant la Paeria.

Iceta demana no esperar resultats a curt termini de la taula de diàleg

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va avisar ahir que la taula de diàleg entre el Govern central i la Generalitat que es crearà arran del pacte entre els socialistes i ERC requereix temps per donar fruits: “Si algú espera resultats molt transcendentes i importantíssims a molt curt termini, probablement s’equivoca.” Va defensar que “el normal” si algú vol generar prou confiança és començar per assumptes en què hi pugui haver acord i va demanar que tots els actors compassin les seues ambicions i les possibilitats reals, va destacar el dirigent socialista. Sobre si el PSC serà a la taula de coordinació interna del Govern central, va dir que serà decisió del Govern de Sánchez i va assegurar que el PSC està “molt ben incrustat” en el grup parlamentari socialista al Congrés.

Sánchez tanca el seu Govern amb 4 vicepresidències i 18 ministeris

Sánchez tanca el seu Govern amb 4 vicepresidències i 18 ministerisEFE

Sánchez tanca el seu Govern amb 4 vicepresidències i 18 ministeris

Sánchez tanca el seu Govern amb 4 vicepresidències i 18 ministerisEFE

tracking