SEGRE

GOLF PÈRSIC TENSIÓ

Els iranians expressen la seua ira per l'avió comercial abatut

Protestes als carrers de Teheran contra el règim iranià.

Protestes als carrers de Teheran contra el règim iranià.EFE/EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un gran desplegament d’antiavalots va provar d’impedir ahir a Teheran àmplies protestes contra el sistema islàmic arran de avió que va ser abatut amb 176 persones a bord, però els ciutadans van aconseguir realitzar diverses concentracions de rebuig.

Els iranians estan consternats i furiosos des que les Forces Armades van reconèixer ahir que van disparar un míssil per error contra un Boeing 737 d’Ukraine International Airlines (UIA), fet que va causar la mort de tots els seus ocupants, majoritàriament compatriotes.

Ahir hi va haver crides a les xarxes socials per celebrar una vetlla en honor a les víctimes i protestar contra les autoritats a la plaça Azadi de Teheran, però la presència dels antiavalots va dificultar la concentració a l’hora prevista.

Les protestes no eren de gran envergadura a causa de la por a la repressió. Aquests temors són fundats, ja que a les manifestacions del mes de novembre passat per l’augment del preu de la gasolina van morir almenys 304 persones i milers van ser detingudes, segons Amnistia Internacional.

Dissabte va ser detingut breument l’ambaixador britànic a Teheran, Rob Macaire, que es dirigia a una de les vetlles.

Per la seua part, el president dels EUA, Donald Trump, va advertir les autoritats iranianes que “no matin els seus manifestants”.

tracking