SEGRE

Primer ple europeu per a Carles Puigdemont i Toni Comín

El president de la cambra, David Sassoli, diu que els dos líders independentistes són eurodiputats

Puigdemont i Comín, als seus escons al Parlament Europeu.

Primer ple europeu per a Puigdemont i ComínACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Puigdemont i Toni Comín ja ocupen els seus escons al Parlament Europeu, i el president de la cambra, David Sassoli, ha informat formalment a la resta dels membres de la seva incorporació. En una breu intervenció a l'inici del plenari, Sassoli ha dit que arran de la sentència del 19 de desembre del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), Puigdemont, Comín i Oriol Junqueras són considerats eurodiputats des del 2 de juliol. Amb tot, posteriorment ha dit que el mandat del republicà es dona per acabat des de la decisió de la JEC d'inhabilitar-lo del 3 de gener. Sassoli ha dit que Puigdemont i Comín seran al grup dels no adscrits.

Els eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín amb una imatge d'Oriol Junqueras al ple del Parlament Europeu.

El primer ple de l'any a Estrasburg ha començat amb un minut de silenci per les víctimes de l'avió abatut a l'Iran de forma accidental. Poc després, Sassoli ha començat a fer els anuncis de la presidència, i ha notificat formalment la incorporació de Puigdemont i Comín. Puigdemont i Comín han portat al ple cartells reclamant la llibertat del líder d'ERC, Oriol Junqueras. De fet, tots els diputats del grup dels Verds\/ALE, que va escollir al republicà com a president, també han exhibit cartells. L'eurodiputada Diana Riba havia col·locat el seu cartell a la taula, i un uixer li ha tombat després d'exigir-li que el retirés.

Abans de l'inici del ple, Puigdemont ha saludat alguns eurodiputats del grup de l'Esquerra Unitària (GUE), com la francesa Manon Aubry. També ha conversat amb eurodiputats flamencs de l'N-VA, i fins i tot se li ha acostat el líder del partit del Brexit, Nigel Farage.

tracking