SEGRE

ESNOTICIA

Sánchez: “El Govern parlarà amb diverses veus, però amb una sola paraula”

Confirma que es veurà aviat amb Quim Torra, amenaçat per la seua inhabilitació

Pedro Sánchez va informar de la composició del seu Govern en una declaració institucional al Palau de la Moncloa.

Pedro Sánchez va informar de la composició del seu Govern en una declaració institucional al Palau de la Moncloa.RICARDO RUBIO / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pedro Sánchez va presentar ahir el Govern que presidirà en la XIV legislatura, amb 18 ministeris i 4 vicepresidències amb cartera, i va prometre que el primer Executiu de coalició de l’actual democràcia comptarà amb diverses veus però “una mateixa paraula” i caminarà “en una sola direcció”. A més, va dir que es reunirà amb Quim Torra.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va informar ahir per telèfon el rei Felip VI de la composició del seu nou Executiu i, en la posterior declaració a la Moncloa, va defensar els elegits com a persones “de gran professionalitat i competència”. Quatre vicepresidències amb cartera i divuit ministeris en total, cinc ocupats per Podem, que dirigiran a parts iguals homes i dones (onze i onze).

Sánchez va afirmar que el nou Executiu de coalició naix amb “un ferm propòsit d’unitat” i “caminarà en una sola direcció” tot i que “es nodrirà d’idees plurals” en una legislatura “que serà de diàleg”. “El Govern parlarà amb diverses veus, però sempre amb una mateixa paraula”, va subratllar Sánchez.

El Govern situa el menjar ‘porqueria’ en el punt de mira i en revisarà la fiscalitat

Aquest diàleg passarà inevitablement per la crisi catalana, encara que en la seua declaració institucional no la va citar de forma expressa. Sánchez va ratificar que la reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, serà en els propers dies, tot i que, segons va comentar, no té encara ni data ni lloc acordats. Es manté malgrat l’ordre d’inhabilitació de la JEC que pesa sobre Torra.

Serà en qualsevol cas abans de la taula de negociació que s’ha de conformar, d’acord amb el pacte entre PSOE i ERC, en els propers quinze dies després de la formació de Govern.

Pocs dies després del debat d’investidura més aspre que es recorda, Sánchez va dir que els ciutadans esperen dels polítics “una Espanya de moderació i no una de crispació”. “Ens demanen una Espanya consolidada en l’acord i no una d’abonada a l’insult i a la desqualificació”, va insistir.

I en aquest context va apel·lar a la necessitat de consensos. Perquè els necessitarà l’Executiu que arranca ara per poder tirar endavant totes i cadascuna de les mesures que necessitin l’aprovació parlamentària.

Avui prometran els càrrecs els quatre vicepresidents –entre els quals Pablo Iglesias– i els divuit ministres. En total 22 membres del segon Gabinet més nombrós de la democràcia. Protagonitzaran el tradicional transvasament de carteres i es posaran a treballar immediatament.

tracking