SEGRE

El Govern estatal aprova apujar les pensions un 0,9 % el 2020

L’Executiu de coalició retrà comptes de la seua gestió cada 100 dies

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la roda de premsa posterior al consell de ministresACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pensions pujaran un 0,9 % amb efectes des de l’1 de gener, segons el decret llei que ha aprovat aquest dimarts el primer Consell de Ministres del nou Govern de coalició. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha dit que amb aquesta pujada "no hi haurà cap retallada de poder adquisitiu dels pensionistes", ja que aquests percebran una paga compensatòria "abans d’abril del 2021" si la inflació de l’any supera l’esmentat increment.

Es tracta d’una mesura avançada abans de les eleccions del 10 de novembre per Sánchez, que es va comprometre a tornar a revaloritzar les pensions anualment conforme a la inflació prevista.

El Govern de coalició retrà comptes de la seua gestió cada 100 dies

El Govern de coalició presidit per Pedro Sánchez retrà comptes de la seua gestió cada 100 dies, segons ha avançat aquest dimarts el cap de l’Executiu després de la primera reunió del Consell de Ministres.

En una roda de premsa al Palau de la Moncloa, en la que ha confirmat que els consells de ministres se celebraran els dimarts, en lloc dels divendres com és tradicional des de fa dècades, Sánchez ha garantit que "no hi haurà ni un moment de descans" perquè l’objectiu és "anar per davant dels problemes i no darrere".

Sánchez ha avançat que el nou Govern espanyol abordarà "cinc grans transformacions" en els 1.400 dies de mandat que té per davant en els que Espanya, ha destacat "ha de recuperar el temps perdut" després de diversos anys en què el Govern ha estat "pràcticament en funcions".

SÁNCHEZ DIU QUE ESTARÀ ENCANTAT DE REUNIR-SE AMB TORRA

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dimarts que no té problema en reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra, "perquè continua sent president de la Generalitat". És més, ha afirmat que estarà "encantat de veure'l per posar en marxa el diàleg que és tan necessari". No obstant això, no ha aclarit quan es produirà aquesta reunió ni si  serà a Madrid o a Barcelona, i s'ha limitat a dir que els gabinets d'ambdós estan treballant en aquests aspectes.

"Quan sigui possible, com més aviat millor," ha assenyalat, confiant que una vegada que estigui culminada la formació de Govern espanyol es pugui posar en marxa un diàleg per al qual té "determinació absoluta".

Així, ha remarcat que la seva intenció és tenir "la millor de les interlocucions", deixar enrere "la via judicial que ha dominat la crisi catalana massa temps" i tornar a la política una crisi política.

tracking