SEGRE

TRANSPORT POLÈMICA

Els trens ja no circulen pel centre de Cambrils i Salou

Les dos localitats clausuren les estacions, estrenades fa 155 anys || Reclamen reconvertir la línia ara inutilitzada

Els passatgers esperant el tren a la nova estació de Cambrils.

Els passatgers esperant el tren a la nova estació de Cambrils.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb la posada en marxa del nou tram del corredor mediterrani de Vandellòs els trens van deixar de passar ahir pel centre de Cambrils i Salou, que van clausurar les estacions, estrenades fa més de 155 anys. Ara els combois passen per la nova variant de Vandellòs que es va estrenar ahir. A Cambrils els usuaris van poder agafar el tren amb normalitat a la nova estació de la zona nord, situada als afores del nucli urbà, mentre que a Salou criticaven que ara han de gastar més diners i traslladar-se més lluny per poder agafar el tren, ja que l’única connexió que tindrà a partir d’ara serà el baixador de Port Aventura i fins al març no tindrà cap connexió directa amb Barcelona.

Mentre que aquesta nova variant ha permès escurçar el temps de trajecte entre Barcelona i València entre 45 i 35 minuts, la nova infraestructura, que ha tardat més de vint anys i 700 milions d’euros a arribar, ha comportat una reorganització del servei ferroviari a la província de Tarragona que no ha agradat a tothom. En el cas de Tarragona, els trens Euromed pararan únicament a l’estació del Camp de Tarragona, situada també als afores del nucli urbà.

Els trens van tenir fins a 30 minuts de retard amb l’estrena del nou tram del corredor mediterrani

L’associació per la Promoció del Transport Públic (PTP) i la Plataforma de Defensa del Ferrocarril Públic i Social del Camp de Tarragona (PDF) proposen reconvertir les línies ara inutilitzades en un tren lleuger que connecti Cambrils i Salou amb Tarragona i la resta de poblacions i les dos van presentar un recurs contra la “inacció” del Govern.

Una altra de les zones que es van veure afectades per la nova variant van ser les Terres de l’Ebre, que van tenir retards de fins a trenta minuts en tots els trens Talgo i regionals a causa que l’Euromed no s’atura a la localitat de l’Aldea (Baix Ebre). Els usuaris d’aquesta localitat van insistir ahir que el nou tram hauria de permetre que el temps de viatge fins a la capital catalana es reduís, ja que de mitjana tarda prop de dos hores i mitja.

tracking