SEGRE

PANORAMA

Junqueras sentencia: “Qui hauria d'acabar condemnat és Marchena”

El líder d’ERC afirma que donarà “batalla legal” a Europa i presentarà recurs || El seu advocat vaticina que acabaran al Tribunal Europeu de Drets Humans

Concentració davant del TSJC en suport a Torra i Junqueras.

Concentració davant del TSJC en suport a Torra i Junqueras.ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“El que hauria d’acabar condemnat és el mateix Marchena.” Amb aquestes paraules va advertir el líder d’ERC, Oriol Junqueras, que seguirà donant “batalla legal” a Europa per aconseguir exercir com a eurodiputat, càrrec per al qual va resultar elegit als comicis comunitaris del maig de l’any passat. En una entrevista a TV3, va dir que la inhabilitació “no és definitiva” perquè es basa en una interpretació que el president de l’Eurocambra, l’italià David Sassoli, ha fet de les resolucions del Tribunal Suprem i de la Junta Electoral Central (JEC) que, al seu entendre, no respecten la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

Així doncs, va garantir que guanyarà la “batalla”, alhora que va avisar que el seu cas “marca un precedent” perquè, si no es rectifica, “els interessos particulars d’un estat hauran passat per sobre de la Unió Europea en una decisió judicial”. D’altra banda, va felicitar Puigdemont i Comín per poder exercir ja a Estrasburg. “Ben aviat ens podrem abraçar”, va assegurar.

Junqueras felicita Comín i Puigdemont, i afirma que “ben aviat ens podrem abraçar”

Per la seua banda, la portaveu dels republicans, la lleidatana Marta Vilalta, va anunciar que recorreran al Tribunal General de la Unió Europea la “vulneració” dels drets del seu president. També el seu advocat, Andreu Van den Eynde, va vaticinar que totes aquestes qüestions acabaran per ser dirimides al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH). El lletrat va explicar que Junqueras està “segur i serè” dins d’un escenari “previst”. “Junqueras ha rescatat algunes persones i no ha pogut salvar-se ell en aquesta batalla, però la nostra tasca és aquesta, que se salvi”, va assenyalar, alhora que va admetre que veure Puigdemont i Comín a Estrasburg no li treu la “tristesa” que al seu client no se li hagi aplicat la resolució del TJUE.

Per la seua banda, a Barcelona, desenes de persones van protestar davant del TSJC per la inhabilitació de Junqueras i del president, Quim Torra.

Romeva adverteix que la UE està “hipotecant” la seua credibilitat

El republicà Raül Romeva, que va ocupar el càrrec de conseller d’Acció Exterior al Govern de Carles Puigdemont, va advertir ahir que la Unió Europea està “hipotecant” la seua credibilitat amb el veto a Oriol Junqueras a l’Eurocambra. No obstant, va dir que Brussel·les “és l’espai en el qual treballar”. En declaracions des de la presó de Lledoners, va vaticinar que a partir d’ara “es farà molt evident el conflicte que viu Espanya amb Catalunya”.

tracking