SEGRE

SUCCESSOS CRIM MASCLISTA

Un home assassina la seua parella i després se suïcida a Ciudad Real

La dona, de 61 anys, és la segona víctima de violència de gènere del 2020

Els agents que investiguen el cas, a l’entrar al domicili on va haver-hi l’assassinat.

Els agents que investiguen el cas, a l’entrar al domicili on va haver-hi l’assassinat.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de seixanta-un anys i de nacionalitat ucraïnesa va ser presumptament assassinada a trets per la seua parella sentimental, un home de nacionalitat espanyola i cinquanta-tres anys que, després del crim, es va suïcidar disparant-se amb la mateixa arma. Els fets van tenir lloc aquest cap de setmana a la localitat de Puertollano, a Ciudad Real.

Els cossos sense vida de la parella es van trobar diumenge a la tarda, després que un familiar del presumpte assassí anés a la Policia Nacional per denunciar que feia temps que no sabia res d’ell. Va ser llavors quan els agents, després de demanar una autorització al Jutjat, van entrar a l’habitatge en el qual convivia la parella i van trobar els cadàvers al costat d’una pistola de curt abast. Les primeres investigacions indiquen que l’home hauria disparat a la dona, amb qui havia iniciat la convivència feia pocs dies, i poc després es va treure la vida. Els agents també van indicar que els dos havien mort feia més de 24 hores. Entre els dos no constaven denúncies prèvies per maltractaments i tampoc contra l’home per part de l’ex.

La delegació del Govern per a la Violència de Gènere va confirmar que es tracta de la segona víctima de violència masclista aquest 2020 a Espanya. La primera va ser una dona de 28 anys assassinada presumptament pel seu marit el dia de Reis a Barcelona, amb la seua filla de tres anys. L’ajuntament de Puertollano va decretar un dia de dol i ha convocat una concentració per avui.

D’altra banda, un home va ser arrestat ahir a Vigo com a presumpte autor d’un delicte de violència de gènere, després d’haver agredit la seua parella i evitar que truqués a la policia.

Les trucades perdudes d’un agressor a la víctima són delicte

El Tribunal Suprem considera que les trucades realitzades al telèfon d’una víctima de violència masclista pel seu agressor són delicte si aquest té prohibit comunicar-s’hi, encara que aquesta no despengés el telèfon. La sala penal considera que això constitueix un delicte de trencament de condemna, sempre que la trucada quedi registrada i sigui possible saber qui la va efectuar, ja que la víctima és conscient de l’existència d’un intent de contacte que pot pertorbar la seua tranquil·litat.

tracking