SEGRE

POLÍTICA JUSTÍCIA

El Govern fa pinya entorn de Delgado davant de les crítiques de l'oposició

Acusa el PP de voler bloquejar la Justícia

Foto de família del Consell de Ministres a La Moncloa.

Foto de família del Consell de Ministres a La Moncloa.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, va qualificar ahir d’“impecable” el currículum de l’exministra de Justícia Dolores Delgado per exercir de Fiscal General de l’Estat i va acusar el PP, partit que recorrerà aquest nomenament, de buscar “el bloqueig de la Justícia”. El president va defensar que l’exministra ja procedia de la Fiscalia i que si hi torna és “com a independent” i per garantir l’“estricte compliment de la legalitat democràtica”. El cap de l’Executiu també va respondre a l’actitud de l’oposició davant el nomenament i va asseverar que “anar contra tots els nomenaments” és “bloquejar el Poder Judicial”, i per aquest motiu els va demanar suport per permetre el “normal” funcionament de les institucions.

D’altra banda, Sánchez va confirmar que els consells de ministres se celebraran a partir d’ara els dimarts, en lloc dels divendres com és tradicional des de fa dècades, i va avançar que el nou Govern de coalició retrà comptes de les decisions que vagi prenent cada cent dies, garantint que “no hi haurà ni un moment de descans” perquè l’objectiu és “anar al davant dels problemes i no darrere”.

El nou Govern es compromet a retre comptes de les gestions que realitzi cada cent dies

El nou Executiu, va destacar el líder socialista, pretén abordar “cinc grans transformacions” en els 1.400 dies de mandat que té al davant, ja que “han de recuperar el temps perdut” després de diversos anys de governs “pràcticament en funcions”. Abans de la compareixença, La Moncloa va informar que entre els canvis que afectaran el funcionament del Govern, el primer serà el reforç de les funcions d’Iván Redondo com a director del Gabinet de Presidència que concentrarà tots els departaments d’assistència a Pedro Sánchez.

tracking