SEGRE

PANORAMA

Puigdemont defensa l'autodeterminació al ple de l'Eurocambra

I insinua que trepitjarà Catalunya el mes que

Puigdemont, al costat de Comín, en el primer discurs a Estrasburg.

Puigdemont, al costat de Comín, en el primer discurs a Estrasburg.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Puigdemont es va estrenar ahir com a orador al ple del Parlament Europeu en una intervenció en la qual va defensar el dret a l’autodeterminació i va advocar per crear un “mecanisme democràtic” que permeti l’expressió de la voluntat dels catalans. El ja eurodiputat de JxCat, en el marc d’un debat sobre les prioritats de la presidència de torn croata de la Unió Europea, va fer una crida al diàleg per trobar una solució “política” a Catalunya. “Avui Catalunya és un assumpte europeu i serà present durant la presidència de Croàcia, per això ha de trobar-se una solució política, per la via del diàleg i la negociació”, va defensar a l’hemicicle d’Estrasburg. Tant l’eurodiputada del PP Dolors Montserrat com Luis Garicano, de Cs, van provar de replicar-lo, però Puigdemont no va voler polemitzar i va evitar que poguessin prendre la paraula. Qui sí que li va contestar va ser el primer ministre de Croàcia, Andrej Plenkovic, president de torn de la UE, que va insistir que el procés és un assumpte intern d’Espanya.

Per la seua banda, la líder del PSOE a l’Europarlament, Iratxe García, va explicar que “el diàleg no és incompatible amb el fet de permetre i respectar la tasca de la Justícia”, al ser preguntada sobre si els socialistes donaran suport o no al suplicatori elevat a Estrasburg pel Tribunal Suprem per poder tirar endavant amb la causa penal contra Puigdemont i Comín. En paral·lel, el president del Parlament Europeu, David Sassoli, va dir que havia respectat “escrupolosament” la jurisprudència en la decisió de retirar l’escó a Oriol Junqueras.

El PSOE, partidari de concedir el suplicatori presentat pel Suprem, encara que ho estudiarà

Tot això mentre Puigdemont va avançar que treballa per poder visitar els presos independentistes a Lledoners, Puig de les Basses i Mas d’Enric els dies 23 i 24 de febrer, coincidint amb la visita que un grup d’eurodiputats tenen programada a aquestes presons.

tracking