SEGRE

Torra creu que "hi hauria eleccions" a Catalunya si l'inhabiliten després d'una sentència ferma

El president de la Generalitat, Quim Torra.

Torra creu que "hi hauria eleccions" a Catalunya si l'inhabiliten després d'una sentència fermaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha sostingut aquest dimecres que si una sentència ferma del Tribunal Suprem l'inhabilita com a president i el Parlament acata aquesta sentència "hi hauria eleccions", encara que ell ha defensat que esperarà que la Cambra es pronunciï sobre això. "Si el Parlament de Catalunya arribés a aquell moment de desautoritzar-me, segurament estaríem uns mesos en funcions i hi hauria eleccions", ha explicat en una entrevista a Ràdio 4.

Malgrat que la llei de Presidència de la Generalitat estableix que el president del Parlament ha de proposar un nou president de l’Executiu en el termini de 10 dies en cas de condemna penal ferma que comporti la inhabilitació per a l’exercici de càrrecs públics, Torra ha subratllat que exigiria el pronunciament de la Cambra sobre el seu cessament: "Jo continuaria demanant que el Parlament es pronunciés i acataria el que digués el Parlament". "Parlem que en defensa de la llibertat d’expressió vaig mantenir una pancarta al Palau de la Generalitat. Partint d’això es pretén inhabilitar el president de la Generalitat. Jo el que reclamo és: Escolti, al Parlament de Catalunya ens ho creiem o no?, he exigit als grups parlamentaris catalans".

Després que dimarts JxCat, Cs i PP avalessin conjuntament el projecte de Pressupostos del Parlament, preguntat per amb qui vol pactar JxCat després d’unes eventuals eleccions catalanes, ha insistit en la unitat de l’independentisme. Així, ha titllat de desafortunat el tuit en el que el portaveu dels republicans, Gabriel Rufián, expressa: "Des del respecte a l’espai convergent i al seu debat intern, havent pactat ja la Diputació de Barcelona amb el PSC i els Pressupostos del Parlament amb el PP i amb C’s...arribat el moment amb qui pactaran la Presidència de la Generalitat?". Torra ha replicat que "JxCat vota 'no' a la investidura de Pedro Sánchez" i que la seua voluntat després de les eleccions catalanes seria tornar a pactar amb forces independentistes.

tracking