SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENT

Un mort, vuit ferits i un desaparegut després d'una explosió en una química a Tarragona

L’home va morir a l’esfondrar-se part del seu habitatge a causa de l’ona expansiva || La fàbrica, situada en un polígon del municipi de la Canonja, va cremar per causes que s’estan investigant

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys una persona va morir, vuit van resultar ferides –dos d’elles crítiques– i una altra es va donar per desapareguda arran d’una forta explosió que va tenir lloc ahir en una empresa petroquímica dedicada a la producció de gas d’òxid d’etilè situada al polígon sud de la Canonja, a Tarragona. L’explosió va generar una gran columna de foc i fum que va obligar a confinar els veïns de fins a set municipis propers a la zona als seus domicilis. El succés va provocar també una ona expansiva que podria ser, segons l’ajuntament de Tarragona, la causa de la mort d’un home al barri tarragoní de Torreforta, al quedar sepultat per l’ensorrament de part de l’edifici en el qual es trobava. Altres fonts apunten que va morir per l’impacte d’una planxa de metall que va sortir disparada de la fàbrica.

Entre els vuit ferits, tots treballadors de l’empresa, dos d’ells es trobaven crítics a causa de grans cremades, un té pronòstic menys greu i cinc són lleus, a més hores després del succés es buscava una persona que treballa a la planta a la qual es va donar per desapareguda i al tancament d’aquesta edició no l’havien localitzat. Fins al lloc dels fets es van desplaçar 24 dotacions de bombers i totes les patrulles disponibles dels Mossos d’Esquadra. El perill d’una fuita va obligar a activar el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat). També es van tallar diverses carreteres i la circulació de trens. Després de més d’una hora, els bombers van aconseguir rebaixar la intensitat de les flames.

Els veïns dels municipis propers, com Salou o Vila-seca, van quedar confinats a casa

L’empresa on va tenir lloc el sinistre, Iqoxe, compta amb 120 treballadors i és l’única a Espanya dedicada a la producció d’aquest gas. Malgrat la fuga, els tècnics de Medi Ambient de la Generalitat no van detectar presència de tòxics a l’aire de l’entorn. Tanmateix, Protecció Civil va recomanar als veïns no sortir de casa a causa del fum.

Torra, Aragonès i Buch assisteixen a la reunió de coordinació El president de la Generalitat, Quim Torra, es va desplaçar fins a l’edifici del 112 situat a Reus, des d’on es va coordinar l’emergència causada per l’explosió. En la taula també van participar el vicepresident, Pere Aragonès, el conseller d’Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés.

L’explosió va provocar una gran columna de foc i fum que era visible a diversos quilòmetres.

L’explosió va provocar una gran columna de foc i fum que era visible a diversos quilòmetres.SEGRE

tracking