SEGRE

El Poder Judicial avala Delgado com a fiscal general amb 12 vots a favor i 7 en contra

El Poder Judicial avala Delgado com a fiscal general amb 12 vots a favor i 7 en contra

El Poder Judicial avala Delgado com a fiscal general amb 12 vots a favor i 7 en contraEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha avalat aquest dijous el nomenament de l’exministra de Justicia Dolores Delgado com a fiscal general de l’Estat amb dotze vots a favor i set en contra. Després de poc més d’una hora de reunió, el ple s’ha limitat a constatar al seu informe que Delgado compleix els requisits que exigeix la llei per al càrrec –15 anys d’exercici professional com a jurista de prestigi–, sense esmentar paraules habituals en aquests dictàmens, com a mèrits ni idoneïtat del candidat.

Segons informen fonts del CGPJ, hi ha un vot particular discrepant a què s’adhereixen diversos vocals i diversos vots concurrents, és a dir, que estan d’acord amb l’aval, però plantegen discrepàncies en la forma.

En la reunió només ha votat la proposta del president del CGPJ Carlos Lemes, que va decidir eliminar de l’informe les paraules "idoneïtat" o "mèrits" per aconseguir el consens més gran possible en el ple en favor de la candidatura de Delgado, conscient que el bloc conservador, majoritari, qüestionava el nomenament.

Delgado supera així el primer tràmit per arribar al capdavant de la Fiscalia General de l’Estat, ja que encara ha de comparèixer a la Comissió de Justícia del Congrés.

L’informe del CGPJ no és vinculant, però sí preceptiu, i les discrepàncies en el ple posen de manifest la divisió en l’òrgan de govern dels jutges davant d’una candidatura qüestionada amb duresa per l’oposició parlamentària i bona part de la carrera fiscal. Una mostra d'això és que la seua antecessora en el càrrec, la fiscal progressista María José Segarra, va obtenir el seu informe per unanimitat. Els altres tres fiscals generals avalats per aquest mateix Consell també van superar el tràmit del CGPJ sense més discrepàncies.

tracking