SEGRE

ECONOMIA COMERÇ

EUA i Xina segellen una transcendental primera fase de l'acord comercial

Trump redueix un 50% els aranzels a Pequín

Liu He i Donald Trump es donen la mà després de la firma de l’acord.

Liu He i Donald Trump es donen la mà després de la firma de l’acord.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president nord-americà, Donald Trump, va segellar ahir amb el viceprimer ministre xinès, Liu He, en una cerimònia a la Casa Blanca, la primera fase de l’acord comercial entre Washington i Pequín, que suposa una treva després de divuit mesos de tensions. Trump va qualificar l’acord de “pas transcendental” per a un “futur comercial just i recíproc” entre els Estats Units i la Xina.

Liu va llegir una carta del president Xi Jinping, que va destacar que la firma “és bona per a la Xina, per als Estats Units i per al món”, i va expressar confiança en el fet que les relacions entre els dos països sigui “de mútua confiança i cooperació”. Encara que al principi Donald Trump havia avançat que Xi participaria en la ratificació de l’acord, Pequín finalment va enviar Liu a la cerimònia a la Casa Blanca.

Aquest ha estat un primer pas per al final de la guerra comercial entre els dos gegants mundials

Segons aquest acord, la Xina es compromet a comprar béns nord-americans per valor de prop 200.000 milions de dòlars en dos anys, entre els quals 50.000 milions de dòlars en productes agrícoles, un total de 50.000 milions de dòlars en energia i 75.000 milions de dòlars en manufactures, mentre els Estats Units rebaixa a la meitat, fins al 7,5 per cent, els aranzels imposats a importacions xineses per valor de 120.000 milions de dòlars.

Trump va indicar que els aranzels es mantenen en vigor com a element de negociació de cara a la segona fase del pacte comercial. Per la seua banda, el secretari del Tresor nord-americà, Steven Mnuchin, present a la cerimònia de la signatura del pacte, va assenyalar que aquesta nova fase de negociacions comercials podria segmentar-se en “fase 2A, 2B, 2C”, encara sense data, i abordarà les queixes dels Estats Units pel que fa a robatori de propietat intel·lectual.

tracking