SEGRE

PROCÉS NEGOCIACIÓ

Torra: "Si el Parlament acatés una condemna ferma hi hauria eleccions"

El Govern valora un possible avançament de comicis si el TS confirma la inhabilitació || Torrent es compromet a defensar el president “fins a les últimes conseqüències”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ahir, a la reunió setmanal del Consell Executiu.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ahir, a la reunió setmanal del Consell Executiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Eleccions anticipades. Aquest és un dels escenaris amb què treballa el Govern si el Suprem ratifica la condemna a any i mig d’inhabilitació imposada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) al president, Quim Torra, per no retirar el llaç groc de la Generalitat quan l’hi va ordenar la Junta Electoral amb motiu dels comicis generals de l’abril de l’any passat. El mateix Torra, en declaracions a Ràdio 4, va confirmar que “hi hauria eleccions” si es confirma la inhabilitació i, a més, el Parlament acata aquesta condemna en ferm. “Si el Parlament arribés en aquell moment a desautoritzar-me, segurament estaríem uns mesos en funcions i hi hauria eleccions”, va explicar el president. En aquesta mateixa línia, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, va coincidir que l’Executiu contempla la convocatòria d’eleccions com un escenari possible en cas que el Suprem inhabiliti en ferm Torra. Tot i així, va supeditar l’avançament electoral al fet que el Parlament “doni compliment” d’aquesta resolució judicial. Arran d’això, el president de la Cambra, Roger Torrent, es va comprometre ahir mateix a defensar “fins a les últimes conseqüències” que Torra continuï al capdavant de la Generalitat. En aquest sentit, i en sintonia amb la posició dels lletrats del Parlament i els del Govern, va insistir que, encara que deixi de ser diputat, Torra podria continuar en el càrrec de president.

Al contrari, la portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, va anunciar que presentaran “immediatament” querelles contra Torrent per desobeir i mantenir el president com a diputat, i contra el mateix Torra per usurpació de funcions públiques. També el diputat de Ciutadans Carlos Carrizosa va explicar que han demanat a la Junta Electoral que enviï un requeriment al Parlament perquè cessi Torra com a diputat. Vox, per la seua part, ja s’ha querellat contra la Mesa del Parlament per desoir la resolució de la JEC sobre Torra.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ahir, a la reunió setmanal del Consell Executiu.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ahir, a la reunió setmanal del Consell Executiu.EFE

tracking