SEGRE

PANORAMA

Els consellers empresonats aniran el dia 28 al Parlament

La Generalitat els autoritza a assistir a la comissió d’investigació del 155 || Argumenta que és un “deure inexcusable” per a ells

Alguns dels líders independentistes jutjats, ahir, durant l’exposició dels informes finals al Tribunal Suprem.

Alguns dels líders independentistes jutjats, ahir, durant l’exposició dels informes finals al Tribunal Suprem.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim dia 28 el Parlament serà escenari d’una imatge inèdita des del 27 d’octubre del 2017, quan es va aprovar la declaració unilateral d’independència. Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep Rull tornaran a coincidir a la Cambra catalana gairebé dos anys i mig després per comparèixer a la comissió d’investigació del 155. Així ho va acordar ahir la secretaria de Mesures Penals de la Generalitat, que va justificar la mesura perquè és un “deure inexcusable” per als citats. No és la primera vegada que els cinc antics membres del Govern de Carles Puigdemont que estan entre reixes són citats pel Parlament perquè declarin en aquesta comissió. Els diputats de JxCat, Esquerra, la CUP i els comuns ja ho van sol·licitar l’any 2018. Tanmateix, el Tribunal Suprem va impedir llavors la presència dels presos a l’hemicicle de la Ciutadella perquè era ja “imminent” l’inici del judici del procés i la compareixença podia provocar “indesitjades interferències”.

El trasllat dels líders independentistes anirà a càrrec dels Mossos d’Esquadra i seguirà l’esquema dissenyat per portar-los a comparèixer davant de la Justícia.

Proposen un altre permís per a Jordi Sànchez, ara de 72 hores La junta de tractament de la presó de Lledoners va aprovar ahir la concessió d’un altre permís penitenciari a Jordi Sànchez, exlíder de l’ANC, de 72 hores de durada. Aquesta vegada, tanmateix, la decisió final sobre si el dirigent independentista surt o no de presó recau en el jutge de vigilància penitenciària i no sobre la Generalitat. I és que l’administració penitenciària catalana només té l’última paraula en aquesta qüestió quan es tracta de sortides de fins a 48 hores.

tracking