SEGRE

POLÈMICA EDUCACIÓ

Govern, partits i sindicats exigeixen anul·lar el PIN parental a Múrcia

PP i Vox hi donen suport i Cs se’n desmarca

Isabel Celaá, María Jesús Montero i Irene Montero, ahir.

Isabel Celaá, María Jesús Montero i Irene Montero, ahir.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern central va complir ahir amb l’amenaça al Govern de la Regió de Múrcia i va enviar un requeriment a la conselleria d’Educació perquè procedeixi a la retirada de les instruccions enviades als centres educatius a principi de curs en què permetia la implantació del denominat PIN parental, una mesura perquè els pares puguin o no autoritzar l’assistència dels fills a classes de contingut sobre diversitat afectivosexual reivindicada pels ultradretans de Vox. També els sindicats docents van carregar contra aquesta mesura i amb un total de 103 organitzacions, partits polítics i col·lectius d’àmbit nacional i internacional van firmar un manifest per a la seua eliminació. No obstant, la mesura va ser defensada pel secretari general del PP, el murcià Teodoro García Egea. “Donarem suport a la llibertat dels pares per escollir la formació moral, i per descomptat, la religiosa”, va assenyalar, alhora que va destacar que el PIN parental funciona a Múrcia des de fa “vuit mesos” amb “normalitat” i sense “queixa”. Per la seua banda, Edmundo Bal, portaveu de Ciuatadans, va negar que la seua formació s’hagi plegat a la mesura com a part del pacte pressupostari a Múrcia amb Partit Popular i Vox.

D’altra banda, al finalitzar la reunió del Consell de Ministres, l’última que es va celebrar en divendres, la portaveu de l’Executiu central, María Jesús Montero, va defensar la proposta de nomenament de Dolores Delgado com a nova fiscal general de l’Estat assegurant que els socialistes “sempre han respectat la independència de la Fiscalia”. A més a més, Montero va allargar la mà al Partit Popular per negociar la renovació dels membres del Tribunal Constitucional i el Consell General del Poder Judicial.

Iglesias convoca una assemblea de Podem per optar a reelecció

El líder de Podem, Pablo Iglesias, va anunciar ahir la convocatòria per al mes de març de la tercera assemblea ciutadana estatal amb l’objectiu de posar “al punt” l’organització davant dels nous reptes que afronta com a “partit de Govern”. Així ho va manifestar a la reunió del Consell Ciutadà Estatal que va fer ahir i que va servir per renovar les representacions de la formació morada, ara que les seues cares més conegudes són a La Moncloa. Rafa Mayoral i Idoia Villanueva seran els nous rostres de Podem. Iglesias els va demanar parlar “més des dels carrers que des de la seu del partit”. Amb tot, i malgrat ser vicepresident del Govern, optarà a la reelecció.

tracking