SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENT

Iqoxe diu que produïa dins dels límits i no li consten sancions

Chacón afirma que tenia els plans industrials “actualitzats” i que se li feien inspeccions || Els Mossos demanen informació a l’ajuntament de la Canonja

Els bombers durant les tasques de transvasament del gas.

Els bombers durant les tasques de transvasament del gas.BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa petroquímica Iqoxe, on dimarts passat es va produir una explosió en què van morir tres persones i set més van resultar ferides, va negar ahir que la planta estigués al límit de la producció el dia de l’accident. La companyia va defensar que en el moment del succés només dos dels cinc reactors estaven en funcionament a causa de la baixa demanda i que tots tenen un sistema automatitzat que en cas de sobreproducció s’atura.

Així mateix, va afegir, la plantilla va ser “en tot moment” l’adequada per garantir que la producció es desenvolupava amb seguretat i, a més, va assegurar que després de l’accident, van donar l’avís al servei d’emergències.

El consistori de Tarragona activa un telèfon per als ciutadans afectats per l’explosió

L’empresa també va afirmar, després que Inspecció de Treball revelés que tenia quatre expedients sancionadors a Iqoxe en els últims anys, tres per seguretat i salut laboral i un altre per condicions de treball, que no “té” coneixement d’aquestes sancions i que els únics problemes laborals que té són dos, i estan relacionats amb l’aplicació del conveni.

En aquest sentit, la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, va explicar que Iqoxe tenia els plans de seguretat industrial “actualitzats”, i a més va assenyalar que l’empresa rebia “inspeccions regulars i no tenia cap incident declarat”.

Per la seua banda, el conseller de Treball, Chakir El Homrani, va declarar que l’accident suposarà un “abans i un després” en la relació de les empreses químiques amb la ciutadania i l’administració.

Per la seua banda, els Mossos d’Esquadra, en el marc de la investigació oberta pel jutjat de Tarragona, van anar a la seu de l’ajuntament de la Canonja per sol·licitar informació sobre llicències, inspeccions i expedients a Iqoxe, que té seu en aquest municipi. El consistori de Tarragona, al seu torn, va posar en marxa un telèfon per atendre tots els ciutadans amb immobles afectats a causa de l’explosió.

Transvasen 55.000 quilos d’òxid de propilè a un tanc segur ? Els bombers i tècnics de l’empresa Iqoxe, on va tenir lloc l’explosió, van aconseguir transvasar durant el dia d’ahir 55.000 quilos d’òxid de propilè, que es produeix a la fàbrica, d’un tanc que va quedar afectat pel foc a un de segur, pel risc que poguessin produir-se fuites. Per la seua banda, Protecció Civil va rebaixar el pla d’emergències químiques del Plaseqcat de fase d’emergència a fase d’alerta, després d’activar-lo arran del succés. D’altra banda, els sindicats CCOO i UGT van continuar ahir criticant la gestió d’Iqoxe i de la Generalitat i van assegurar que la falta de “garanties de seguretat per a treballadors i ciutadania” ha provocat la indignació dels treballadors del polígon petroquímic que tenen previst, segons els sindicats, iniciar una vaga al febrer.

tracking