SEGRE

POLÈMICA ORIENT MITJÀ

L'Iran crida a la unitat islàmica per fer front a la “tirania” dels EUA

Culpa els “enemics de l’Iran” d’utilitzar l’avió ucraïnès abatut per tapar el sacrifici de Soleimani || Insta a no confiar en Europa, “lacai dels Estats Units”

Milers de persones van assistir al sermó de l’aiatol·là Ali Khamenei clamant “mort als Estats Units”.

Milers de persones van assistir al sermó de l’aiatol·là Ali Khamenei clamant “mort als Estats Units”.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder suprem de l’Iran, l’aiatol·là Ali Khamenei, va instar ahir tant el poble iranià com la resta de països d’orient mitjà a no confiar en Europa i resistir davant les pressions dels Estats Units, que va qualificar com “l’enemic”. Davant de desenes de milers de persones la màxima autoritat política i espiritual de la república islàmica, que va dirigir el rés dels divendres a Teheran per primera vegada en vuit anys, va condemnar l’“amargor” de l’avió de passatgers ucraïnès abatut i va lamentar que hi hagi països que van utilitzar l’accident, en el qual van morir 176 persones, per tapar “el sacrifici” del general Qasem Soleimani, assassinat en un bombardeig nord-americà a Bagdag. El líder iranià va capitalitzar les mostres de suport de la població al general després de la seua mort per transformar-les en un clam no només als ciutadans iranians, sinó als de tot orient mitjà, que mantinguin la unitat per fer front a la “tirania” dels Estats Units que, segons ell, l’únic que vol és “crear discòrdia” a la regió i “controlar-ne les riqueses”. En aquest sentit, l’aiatol·là també va carregar contra els iranians que van sortir a manifestar-se per l’avió ucraïnès que va ser abatut i els va acusar de “seguir instruccions dels mitjans de comunicació occidentals per oblidar honrar la seua memòria [la del general Soleimani]”.

Durant el sermó, Khamenei també va llançar dards contra Europa, a l’afirmar que l’Iran no es doblegarà davant les exigències de països com França, Regne Unit o Alemanya, als quals va qualificar de “lacais i eines al servei dels Estats Units”, abans d’assegurar que “no hem de fiar-nos-en”. Els tres països van recórrer aquesta setmana al mecanisme d’arranjament de diferències de l’acord nuclear amb l’Iran a causa de l’incompliment del pacte nuclear, que es deu a la retirada dels EUA i a la imposició de sancions, per les quals va demanar a Europa una “compensació”.

Washington confirma que hi va haver 11 ferits per l’atac iranià La coalició militar liderada pels Estats Units a l’Iraq va assegurar ahir que onze soldats van resultar ferits després de l’atac iranià a la base iraquiana d’Al-Asad, que comptava amb presència de tropes nord-americanes, malgrat que el Pentàgon va confirmar en un primer moment que no s’havien produït morts ni ferits. El portaveu del comando central dels Estats Units, Bill Urban, va informar que els ferit van patir símptomes de commoció cerebral a causa de l’explosió i que encara estan sent avaluats per avaluar el dany causat i descartar “lesions cerebrals traumàtiques”. Per aquesta raó, els soldats ferits van ser traslladats a hospitals a Alemanya i Kuwait. Per la seua part, el departament de Defensa dels EUA va explicar que els símptomes “van sorgir dies després de l’atac” i per això, a les primeres declaracions, van informar que només s’havien produït danys materials.

tracking