SEGRE

EDUCACIÓ POLÈMICA

Ábalos carrega contra la ultradreta pel “veto parental” a Múrcia

Acusa el PP de “ser un partit zombi amb l’ànima contaminada per Vox” || Diu que els pares no tenen dret sobre el que han de pensar els seus fills

Ábalos va clausurar el comitè regional dels socialistes murcians.

Ábalos va clausurar el comitè regional dels socialistes murcians.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’organització del PSOE i ministre de Transport, Jose Luis Ábalos, va censurar ahir la “ultradreta” per provar de controlar l’educació pública a través d’un “veto parental”, el terme que al seu parer millor defineix la iniciativa del pin parental promogut per Vox a Múrcia. El ministre va centrar la seua intervenció en el comitè regional del PSOE de la Regió de Múrcia en la crítica a aquest veto educatiu en una regió que va qualificar de “laboratori de la ultradreta”, a més d’acusar el PP de ser “un partit zombi amb l’ànima contaminada per Vox”.

Després que l’Executiu de Sánchez advertís que actuaria per via administrativa o judicial contra qualsevol mesura que vulneri els drets dels menors, Ábalos va considerar que, a més d’anar contra la convenció dels drets de la infantesa i l’autonomia acadèmica i docent, atempta contra la convivència i la igualtat, per la qual cosa va titllar d’“hipocresia intolerable” que els seus defensors parlin de “llibertat” per defensar-lo davant els qui han lluitat per ella i han patit “la formació de l’esperit nacional”.

Vox portarà al parlament asturià el ‘pin parental’ i emplaça PP i Cs a aclarir “de quin costat estan”

Ábalos va comentar que els seus fills van a un col·legi concertat però a ell no se li ocorre dir “el que han de fer” als seus professors i va dir que “no cal que els meus fills siguin socialistes, en tinc prou que siguin lliures”.

“Els progenitors no tenen drets sobre el que serà de la vida dels seus fills ni el que han de pensar”, va prosseguir Ábalos, i va criticar que la dreta porti el conflicte a les escoles, desacreditant els mestres i restant-los autoritat i prestigi.

Així mateix, el grup parlamentari de Vox a la Junta General del Principat d’Astúries portarà al pròxim ple una proposició no de llei sobre el pin parental, segons el seu portaveu parlamentari, Ignacio Blanco. A més, va emplaçar PP i Cs que aclareixin “de quin costat estan” pel que fa a aquest assumpte i al “corró” que pretén “imposar” el PSOE.

El PP critica Sánchez pels requeriments i Cs rebutja el ‘pin’

El Partit Popular va criticar ahir el govern de Pedro Sánchez per “enviar requeriments” a Múrcia contra el veto parental i, en canvi, “creuar-se de braços amb l’adoctrinament a Catalunya”, segons el vicesecretari general de política regional dels populars, Antonio González Terol. A més, el líder del PP, Pablo Casado, va dir que “els meus fills són meus i no de l’Estat, i lluitaré perquè aquest govern radical i sectari no imposi als pares com hem d’educar els nostres nens. Treguin les seues mans de les nostres famílies”. Per la seua part, la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, va assegurar que “no s’implantarà” el pin parental a la Comunitat de Madrid, Andalusia o Múrcia, tres autonomies en les quals Ciutadans governa en coalició amb el PP i sustentats pels vots de Vox.

tracking