SEGRE

EDUCACIÓ POLÈMICA

Casado defensa el veto parental emparant-se en la Constitució

Diu que els pares poden decidir l’educació dels seus fills

El líder del PP, Pablo Casado.

El líder del PP, Pablo Casado.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PP, Pablo Casado, va invocar ahir la Constitució, en concret l’article 27, que reconeix el dret dels pares a decidir sobre l’educació dels seus fills, al defensar el pin parental, i va assegurar que “no és una broma” i que el rebuig per part del Govern central augura tendències intervencionistes. Casado va clausurar ahir a Múrcia, la regió on des de l’agost passat es dóna als pares la possibilitat de vetar xarrades per als seus fills als col·legis sobre assumptes com l’educació sexual, en un acte del PP anomenat “governs per la llibertat”, amb participació d’alcaldes de les principals ciutats on governa aquest partit. Casado va considerar que la polèmica amb el Govern de l’Estat per la implantació d’aquesta mesura no és més que una “cortina de fum” per tapar l’escàndol del nomenament de l’exministra Dolores Delgado com a fiscal general de l’Estat.

En tot cas, el president del PP va donar la màxima transcendència a l’assumpte i va advertir que “ja no és una broma” al recordar que la ministra d’Educació, Isabel Celaá, lluny de rectificar la seua opinió que els fills no són “propietat” dels pares, s’hi va ratificar. També es va plantejar si “arribarem” que “els nens delatin els seus pares quan no són bons revolucionaris, com passa a Cuba” o fins i tot a l’“Europa en blanc i negre” dels anys del teló d’acer quan “els fills que delataven els seus pares perquè no estaven d’acord amb el règim en el qual vivien” eren separats de les seues famílies.

D’altra banda, la portaveu d’Unides Podem-IU Madrid en Peu a l’Assemblea de Madrid, Isa Serra, va afirmar també ahir que no té “cap dubte” que la Comunitat de Madrid provarà d’assumir el pin parental i va advertir que hi faran front perquè els nens han de rebre “una educació en igualtat de valors”.

tracking