SEGRE

SUCCÉS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Feia mesos que el mosso que va matar la seua exparella l'assetjava

L’agent la va assassinar a l’aparcament del seu domicili i després es va suïcidar

Concentració ahir a Terrassa contra la violència masclista en solidaritat amb la dona assassinada.

Concentració ahir a Terrassa contra la violència masclista en solidaritat amb la dona assassinada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mosso d’esquadra que es va suïcidar dissabte després de matar d’un tret la seua exparella a Terrassa, en un crim que ha commocionat la població, no tenia antecedents judicials per violència masclista, encara que feia mesos que assetjava la víctima perquè tornés amb ell. Arran d’aquest succés, l’ajuntament de Terrassa va decretar ahir tres dies de dol oficial per l’assassinat de Judit, la quarta dona assassinada en un crim masclista a Espanya en les tres setmanes escasses que van d’any, una jove de 29 anys que vivia amb la seua mare des que va trencar amb el policia que la va matar.

L’horrible succés va tenir lloc dissabte a la tarda, cap a les 21.30 hores. El mosso d’esquadra va esperar la víctima al seu cotxe a les portes de l’edifici on ella residia, es va colar al garatge aprofitant que ella entrava amb el seu automòbil després de fer unes compres i li va disparar amb la seua arma reglamentària, després de la qual cosa es va suïcidar d’un tret. Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, no consten antecedents judicials de violència entre l’agent i la seua exparella, que havien conviscut junts fins que fa uns mesos la dona va decidir posar fi a la relació. Des d’aleshores, diversos familiars de la víctima explicaven que l’agent trucava contínuament a Judit, la perseguia i l’assetjava per convèncer-la que tornés amb ell, a la qual cosa la jove es negava. Aquest últim crim masclista ha donat peu a nombroses mostres de repulsa. A Terrassa, centenars de veïns van exigir ahir que “ja n’hi ha prou de feminicidis” i van guardar un minut de silenci en memòria de la víctima davant del consistori, on la façana llueix llaços de color negre i violeta.

Tercer assassinat per violència masclista el 2020 a Catalunya

L’horrible assassinat d’aquesta jove de Terrassa a mans de la seua exparella eleva a tres les dones mortes per violència masclista en el que va d’any Catalunya. A banda d’aquesta víctima, a començaments d’any un home va assassinar la seua exdona i la seua filla de tres anys a Esplugues de Llobregat, també a la província de Barcelona. A nivell estatal, la xifra ascendeix a quatre dones assassinades, ja que el 13 de gener un home va matar la seua parella i es va suïcidar a Puertollano, a Ciudad Real.

tracking