SEGRE

CLIMA TEMPORAL

Glòria arriba amb pluges, vent i neu

Protecció Civil demana màxima precaució i s’esperen 200 litres d’aigua a Girona i 1,5 metres de neu al Pirineu || Només ahir hi va haver 769 trucades a bombers i policia pel temporal

A Mataró, una palmera va caure pel fort vent sobre un cotxe i va ferir el conductor.

A Mataró, una palmera va caure pel fort vent sobre un cotxe i va ferir el conductor.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setena borrasca en el que va de temporada va començar a fuetejar ahir al matí la costa catalana i s’esperen diversos dies d’intenses pluges i nevades així com forts episodis de vent. Aquesta és la predicció de Protecció Civil sobre la borrasca Glòria, que va provocar que ahir a Catalunya s’activessin totes les emergències meteorològiques.

Les xifres de la borrasca deixen clar que això no són només coses que passen a l’hivern. Fins a 35 províncies de tot Espanya estan en alerta per un temporal que inclou onades de set metres a les Balears, desenes de carreteres afectades a tot el territori, vents de fins a 120 km/h i neu en cotes baixes que aquest diumenge ja ha sorprès molts municipis de l’interior de Múrcia i del País Valencià, on, per cert, l’aeroport d’Alacant va tancar per precaució i va afectar 20.000 viatgers que anaven a l’interior de 190 vols que van haver de ser desviats a altres aeròdroms propers. També el port de Formentera va haver de tancar pel temporal.

35 províncies estan en alerta i un home va ser atropellat per un vehicle per la neu a Astúries

D’altra banda, Glòria va causar ahir la primera víctima mortal al port de San Isidro, a la frontera entre Astúries i Castella i Lleó, on un home que estava col·locant les cadenes al seu vehicle va ser atropellat per una furgoneta que va perdre el control per culpa de la neu acumulada a l’asfalt.

Quant a l’impacte del temporal a Catalunya, només ahir hi va haver 769 trucades als cossos d’emergència, que van haver de fer 400 serveis, i un home va resultar ferit a Mataró al caure una palmera sobre el seu vehicle.

El temporal anirà acompanyat d’una baixada generalitzada de les temperatures, la qual cosa farà descendir la cota de neu fins als 200 metres. Per això, el subdirector de Protecció Civil de la Generalitat, Sergio Delgado, va demanar ahir màxima precaució i “adaptar l’activitat quotidiana als fenòmens adversos que ens afecten i afectaran”. La Generalitat també va recomanar evitar les activitats al front marítim i ser molt prudents amb el vent. També demana seguir les indicacions de Trànsit pel que fa a eventuals restriccions i les afectacions a les vies. S’espera que el temporal deixi 200 litres d’aigua al nord-est del país i almenys 1,5 metres de neu al Pirineu oriental.

La Bonaigua, tancada dos hores i amb cadenes obligatòries La borrasca Glòria ja s’ha fet notar a les províncies de Lleida i una prova d’això és el port de la Bonaigua, a la carretera C-28. Ahir els cossos d’emergència es van veure obligats a tancar aquest pas durant dos hores al migdia i, una vegada el van poder reobrir, era obligatori l’ús de cadenes per poder circular, igual que al coll del Pal, a la comarca de la Cerdanya. D’altra banda, també es van registrar importants nevades al pla de Beret, així com fortes ratxes de vent al Montsec, que en alguns casos superaven els 100 quilòmetres per hora. Segons Protecció Civil, ahir fins a les 20.00 hores hi va haver quatre trucades d’emergències a la província i preveu que entre avui i demà es registrin les nevades més intenses i amb les comarques de les Garrigues i la Segarra com les que podrien resultar més afectades. Es preveu que dimecres les nevades es converteixin en pluges, que seran intenses al nord i l’est de la província.

tracking