SEGRE

POLÍTICA PROCÉS

Junqueras reclama poder ocupar el seu escó com a eurodiputat

El seu advocat presenta tres recursos al Tribunal General de la UE

L’excap dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero.

L’excap dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat del líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha demanat al Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que se suspengui la decisió del Parlament Europeu de constatar la vacant de l’escó de Junqueras a l’Eurocambra, així com la desestimació de la seua petició urgent per protegir la seua immunitat com a eurodiputat. En tres escrits que ha presentat l’advocat Andreu van den Eynde reclama també que es prenguin totes les mesures necessàries per protegir i fer efectius els privilegis, immunitats i drets fonamentals de Junqueras com a membre del Parlament Europeu.

També demana que s’ordeni a Espanya la immediata posada en llibertat de Junqueras per poder exercir plenament el seu càrrec d’eurodiputat mentre no es dicti sentència en el procediment principal. A més, afirma que ni en la petició de protecció d’immunitat ni en la decisió anunciada pel Ple del Parlament Europeu no s’ha garantit el dret de Junqueras a ser escoltat abans de l’adopció d’una mesura individual i que tampoc s’ha garantit el dret d’accés a l’expedient.

El PP diu que recorreran perquè ni Junqueras, Quim Torra o Puigdemont recuperin els seus escons

Paral·lelament, el líder del PP, Pablo Casado, va anunciar ahir que el seu partit “es presentarà” en el procediment del Tribunal Suprem per impedir que el president català, Quim Torra, el seu antecessor, Carles Puigdemont, i el líder d’ERC, Oriol Junqueras, vegin “restituïts” els seus escons al Parlament i l’Eurocambra. Va reiterar que la voluntat del seu partit és la de “despolititzar la Justícia”.

Per la seua part, l’expresident català i eurodiputat, Carles Puigdemont, va respondre a Pablo Casado que “a les democràcies són els ciutadans els que decideixen qui té escó o no” i va assenyalar que carregar-se aquest principi “és caure en el totalitarisme”.

Trapero s’asseu al banc dels acusats i s’enfronta a onze anys de presó L’Audiència Nacional acull a partir d’avui la segona part del judici del procés, la que asseurà al banc dels acusats el major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero, els excaps polítics de la policia autonòmica Pere Soler i Cèsar Puig i la intendenta Teresa Laplana. D’aquesta manera, els tres primers s’enfronten a una petició fiscal d’onze anys de presó per rebel·lió, mentre que la quarta està acusada de sedició, per la qual li demanen quatre anys de presó.

tracking