SEGRE

PANORAMA

La defensa de Laplana demana que la intendent no hagi d'estar present a la majoria del judici per estrès post-traumàtic

L'advocada ha aportat documentació mèdica i ha demanat que la seva presència al judici sigui "la més breu possible"

La fiscalia descarta modificar de moment l'acusació per rebel·lió a Trapero, Soler i Puig tot i la sentència del Suprem

La fiscalia descarta modificar de moment l'acusació per rebel·lió a Trapero, Soler i Puig tot i la sentència del SupremACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa de la intendent Teresa Laplana, que exerceix l'advocada Olga Tubau -la mateixa que Josep Lluís Trapero-, ha demanat que la seva clienta no hagi d'assistir a la majoria de les sessions del judici perquè "pateix estrès post-traumàtic". L'advocada ha aportat documentació mèdica i ha demanat que la seva presència al judici sigui "la més breu possible", de manera que deixi d'assistir-hi després de declarar fins al moment dels informes finals de les parts i el torn d'última paraula. Durant el tràmit de les qüestions prèvies, el fiscal Miguel Ángel Carballo no s'ha oposat a aquesta petició i ha admès que hi ha "precedents judicials".

Segons l'advocada, l'estat de Laplana provés ja de la tardor del 2017 i ha explicat que ha obtingut una baixa laboral el passat 9 de gener. La defensa ha aportat al tribunal informes del metge-psiquiàtric que l'ha visitat i que "recorren una cronologia del novembre del 2017 al novembre del 2019". Tubau també ha recordat que les dues vegades que Laplana va ser citada en fase d'instrucció va declarar per videoconferència.

Soler reclama que el judici es faci a Barcelona

L'advocat de Pere Soler, Cristobal Martell, ha aportat unes actes notarials que certifiquen el bolcat de correus electrònics i de diversos tuits que va fer aquelles setmanes. També ha reiterat la petició que el judici s'hauria de fer a l'Audiència de Barcelona i no a la Nacional.

A més, l'advocada de Trapero i Laplana ha demanat que els seus dos clients puguin seure a prop d'ella un cop hagin declarar per tenir una "immediata comunicació" durant les sessions del judici.

Tubau també ha aportat nova documentació perquè el tribunal sigui admesa. D'una banda, unes interlocutòries d'arxivament del jutjat d'instrucció 4 de Lleida i l'Audiència de Lleida, una causa on va declarar el testimoni protegit demanat per la fiscalia en el judici que ha començat aquest dilluns a l'Audiència Nacional. Tubau considera que és rellevant per valorar aquest testimoni. L'advocada també ha aportat una interlocutòria de l'Audiència de Barcelona perquè considera que té interès "en un procediment en què s'està valorant l'actuació policial de l'1-O".

L'advocat de Puig, Fermín Morales, que ho és des de fa poc temps, ha aportat uns nous correus electrònics que "contextualitzen" altres correus aportats per la fiscalia entre Puig i Josep Maria Jové, exnúmero 2 d'Economia. També ha aportat diverses normes administratives que reorganitzen la Conselleria d'Interior i treien al secretari general qualsevol funció en la cadena de comandament dels Mossos, i només li deixava competències en matèria de recursos humans i econòmics.

tracking