SEGRE

EUA POLÍTICA

Els advocats de Trump insten a tancar la “xarada de l''impeachment”

Consideren el judici polític com “una eina per poder interferir en les eleccions” || Després de la presentació, la setmana passada, dels càrrecs al Senat

Donald Trump va complir ahir tres anys com a president dels EUA.

Donald Trump va complir ahir tres anys com a president dels EUA.JIM LO SCALZO/EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els advocats del president dels EUA, Donald Trump, van remetre ahir un escrit al Senat en què insten la cambra a tancar “ràpidament” l’impeachment (judici polític) i rebutjar els delictes de què s’acusa el mandatari perquè consideren que es tracta d’una “xarada” impulsada per motius polítics per l’oposició demòcrata, que busca danyar Trump, que ahir complia tres anys a la Casa Blanca, de cara a les eleccions presidencials del novembre.

“Els articles presentats al Senat són un intent d’atacar la Constitució i les nostres institucions democràtiques. Els articles en si mateixos i el procés trampós que els ha portat aquí són un acte desvergonyit dels demòcrates de la Cambra de Representants que ha de ser rebutjat”, apunten els advocats en un text de 110 pàgines.

L’informe dels lletrats considera “dèbils” les acusacions plantejades amb la intenció de convertir-les en “una eina política per subvertir els resultats de les eleccions de l’any 2016 i interferir en les eleccions del 2020”. “És una perillosa perversió de la Constitució que el Senat hauria de condemnar ràpidament i rotundament”, recalquen els advocats del president nord-americà. Aquest document completa la primera resposta formal dels advocats de Trump al Senat davant del procés de destitució obert contra el president.

El text de dissabte compta amb sis pàgines en les quals consideren les acusacions com a “constitucionalment invàlides”, “un perillós atac al dret del poble americà a escollir lliurement el seu president”. L’impeachment inclou articles que acusen Donald Trump d’abús de poder en el seu tracte amb Ucraïna i per obstrucció a una investigació del Congrés dels mateixos.

Tanmateix, els advocats de Trump asseguren que no hi ha cap delicte punible i, per tant, són invàlids.

D’altra banda, el diari The New York Times va expressar per primera vegada el seu suport a dos candidates, les senadores i aspirants a la nominació demòcrata Elizabeth Warren i Amy Klobuchar, de cara a la carrera presidencial, amb les quals Donald Trump s’haura d’enfrontar de cara a la reelecció.

tracking