SEGRE

TRIBUNALS TRAGÈDIA

“La condemna per la mort de Julen la portaré tota la vida”

Evita la presó després d’aconseguir un acord

El pare de Julen envoltat de periodistes a la seua arribada al jutjat.

El pare de Julen envoltat de periodistes a la seua arribada al jutjat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mort del petit Julen “és una condemna que portaré tota la vida”. Així es va expressar el priopietari de la finca de Totalán (Màlaga) on es troba el pou on va morir el petit Julen, David Serrano, després de sortir del judici en el qual va ser condemnat a un any de presó per un delicte d’homicidi per imprudència greu després de declarar-se culpable dels fets i acceptar un acord assolit per les acusacions i la defensa per evitar celebrar tot el judici.

En la seua sentència, el magistrat, va tenir en compte les circumstàncies d’atenuant de reparació del mal i de reconeixement tardà dels fets. A més de la pena de presó, Serrano haurà d’indemnitzar els pares del menor amb 180.000 euros i la Junta d’Andalusia amb 663.982 euros més, per les tasques de rescat que es van dur a terme per poder treure el petit de la perforació.

L’ara condemnat, ja que la sentència és ferma després que les parts expressessin la intenció de no recórrer-la, no haurà d’entrar a la presó sempre que compleixi els requisits de no tornar a delinquir durant dos anys, comparèixer cada sis mesos per informar de la seua situació laboral, avisar si canvia de domicili i abonar la responsabilitat civil que se li ha imposat.

tracking