SEGRE

ECONOMIA CIMERA INTERNACIONAL

Davos assisteix als retrets creuats entre Trump i Thunberg pel clima

L’activista acusa els líders d’haver-se rendit davant de l’escalfament global i el president dels EUA hi veu catastrofisme || Espanya declara l’emergència climàtica

Donald Trump va anar ahir al fòrum de Davos amb la seua filla Ivanka.

Donald Trump va anar ahir al fòrum de Davos amb la seua filla Ivanka.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Fòrum Econòmic Mundial de Davos va ser ahir l’escenari d’un nou encreuament de retrets entre el president nord-americà, Donald Trump, i la jove activista sueca Greta Thunberg a compte de la crisi climàtica. Mentre que Trump presumia de la seua posició negacionista sobre l’escalfament de la Terra i va arremetre contra els “profetes de la fatalitat”, Thunberg va endurir el seu missatge i va criticar als líders polítics i econòmics la seua “inacció” en la lluita per la supervivència del planeta.

Donald Trump va carregar contra els “pessimistes” sobre el clima i va demanar als assistents a Davos que rebutgin els “profetes de la fatalitat”, en un clar missatge a Thunberg i als qui com ella alerten d’aquesta emergència.

Segons la seua opinió, els qui promulguen aquest missatge són els “alarmistes” que sempre busquen “el mateix”, tenir el “poder absolut” i controlar “cada aspecte” de la vida dels altres.

Des d’Espanya, el Consell de Ministres va aprovar un acord pel qual s’aprova la Declaració d’Emergència Climàtica i Ambiental d’Espanya, amb la qual el Govern es compromet a adoptar trenta línies d’acció prioritàries i cinc de les quals en els primers cent dies de Govern, per lluitar contra el canvi climàtic.

Quant als cinc primers compromisos transversals que el Govern posarà en marxa en els propers cent dies, la ministra portaveu, María Jesús Montero, va anunciar que es remetrà la Llei de Canvi Climàtic al Parlament que planteja un sistema cent per cent renovable l’any 2050, amb vehicles zero emissions de CO2 en aquesta data, així com un sistema agrari neutre de CO2 també a meitat de segle, o un pla de descarbonització a llarg termini, entre altres mesures.

Paral·lelament, Trump i el seu homòleg francès, Emmanuel Macron, van acordar relaxar les tensions comercials entre els dos països i continuar dialogant sobre les possibilitats d’assolir un acord respecte de l’impost que gravi les activitats de les grans empreses tecnològiques, la coneguda com a taxa Google a fi d’evitar una escalada en la guerra comercials.

tracking