SEGRE

PANORAMA

La petició de Carmen Calvo perquè el Congrés no exclogui les diputades

Calb ha explicat que aquesta iniciativa equipararia la denominació del Congrés a la del Senat que només és una paraula

La petició de Carmen Calvo perquè el Congrés no exclogui les diputades

La petició de Carmen Calvo perquè el Congrés no exclogui les diputadesEFE/Paco Campos/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, ha demanat aquest dimecres que el Congrés dels Diputats escurci el seu nom i passi a dir-se només "Congrés" per evitar l’exclusió de les diputades.

En una entrevista en la SER, Calvo ha explicat que aquesta iniciativa equipararia la denominació del Congrés a la del Senat que només és una paraula.

"Si diuen vicepresident jo no em sento al·ludida?", ha comentat i ha afegit que la dones tenen dret que "el text de la nostra Constitució, ens cridi pel nostre gènere: presidentes, ministres i diputades".

La dirigent socialista es fa eco així de la carta enviada aquest dilluns per Ana Caballé, Premi Nacional d’Història, a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, suggerint el canvi de denominació de la institució.

"Suport totalment aquesta iniciativa perquè les dones d’aquest país tenim dret que el llenguatge evolucioni i ens reconegui", ha afirmat.

Carmen Calvo va demanar a la RAU un informe sobre llenguatge inclusiu a la Constitució on la institució conclou que no està favor de la seua reforma.

tracking