SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Un home assassina la seua dona davant dels dos fills menors a Toledo

Quatre víctimes per masclisme el 2020

Prop de 300 persones es van concentrar davant de l’ajuntament.

Prop de 300 persones es van concentrar davant de l’ajuntament.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una dona de 43 anys va ser assassinada ahir pel seu marit, de 50, davant dels seus dos fills d’11 i 14 anys al municipi toledà de La Puebla de Almoradiel. L’home va ser detingut després que ell mateix truqués al 112 per confessar que havia assassinat la seua dona.

Els fets van ocórrer poc després de la mitjanit quan després d’una disputa domèstica l’home va assestar almenys tres punyalades al pit a la víctima davant dels seus dos fills, que es trobaven també al domicili. Fins al lloc, situat al carrer Viriato, es van desplaçar agents de la Guàrdia Civil, Policia Local i una UVI, que només va poder certificar la mort de la dona. L’agressor, contra qui no constaven denúncies per violència de gènere, va ser traslladat a dependències policials i està previst que en les pròximes hores passi a disposició judicial.

Prop de 300 persones es van concentrar ahir per mostrar la seua repulsa a l’assassinat

La Puebla de Almoradiel, on la parella, d’origen romanès, residia des de l’any 2006, va decretar tres dies de dol i unes 300 persones es van concentrar per guardar un minut de silenci en honor a la víctima. Aquest crim suposa el quart assassinat per violència masclista en el que va de 2020 i la víctima 1.037 des que van començar a registrar-se les estadístiques l’any 2003. A més, des d’aquell any 35 menors han perdut la vida en mans dels seus pares o les parelles o exparelles de les seues mares, l’última el passat 6 de gener, i uns altres 280 han quedat orfes. Dels quatre assassinats masclistes produïts en el que va d’any dos s’han produït a Castella-la Manxa i uns altres dos a Catalunya.

La consellera d’Igualtat de Castella-la Manxa, Blanca Fernández, va mostrar la seua indignació amb els fets ocorreguts i va assenyalar que per evitar-los “cal treballar-hi des de les aules”.

tracking