SEGRE

EUA POLÍTICA

Els demòcrates inicien la caça contra Trump

Obren l’exposició dels arguments de l’‘impeachment’ contra el president dels Estats Units dels càrrecs de poder i el d’obstrucció al Congrés nord-americà

Imatge del Senat dels EUA, durant el ple d’ahir.

Imatge del Senat dels EUA, durant el ple d’ahir.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els legisladors demòcrates que fan de fiscals en el judici polític al president dels EUA, Donald Trump, van començar ahir l’exposició dels arguments que sustenten l’acusació d’abús de poder contra el mandatari per pressions a Ucraïna. “El president està acusat d’abús de poder per sol·licitar a una nació estrangera interferir en les nostres eleccions per al seu propi interès”, va dir un dels fiscals del cas, Jerrold Nadler, president del Comitè Judicial de la Cambra Baixa.

Aquest cas es va desencadenar després d’una queixa d’un informant als serveis d’Intel·ligència després d’una trucada al juliol entre Trump i el seu homòleg d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, en què el nord-americà va demanar a l’ucraïnès que investigués un dels seus rivals polítics, l’exvicepresident Joe Biden, i el seu fill per presumpta corrupció en aquest país.

Nadler va insistir que “Trump va anar encara més lluny”, al retenir assistència militar a Ucraïna i condicionar una reunió a la Casa Blanca perquè Kíev iniciés les indagacions contra els Biden. Per al demòcrata, aquesta és la primera vegada a la història dels EUA que un president ha demanat ajuda a una nació estrangera perquè l’ajudi a “fer trampes” en les eleccions. «Les proves mostren que el president va posar al davant el seu interès polític personal –va agregar Nadler–. Aquesta conducta no és “els EUA, primer”; és “Donald Trump, primer.”»

Aquest és el tercer dia del judici polític al president, acusat d’abús de poder i obstrucció al Congrés, “les acusacions més greus mai presentades contra un president”, va dir. Després d’haver exposat dimecres la cronologia dels fets, els fiscals anaven a desgranar ahir l’acusació d’abús de poder, i avui anaven a desenvolupar els seus arguments sobre l’altre càrrec, el d’obstrucció al Congrés.

tracking