SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Un home de 77 anys mata a punyalades la dona a Granada

Va anar a l’hospital amb símptomes d’hipotèrmia i va confessar el crim || Representa el segon assassinat masclista en 24 hores i el cinquè en el que va d’any

Unes 200 persones es van concentrar davant l’ajuntament per mostrar repulsa al crim.

Unes 200 persones es van concentrar davant l’ajuntament per mostrar repulsa al crim.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una dona de 73 anys va ser assassinada presumptament pel seu marit, de 77, dimecres a la nit a la localitat granadina de Caniles. L’home va ser detingut després de confessar el crim a les autoritats i s’espera que passi a disposició judicial en les pròximes hores. Aquest és el segon crim masclista que es comet a Espanya en tan sols 24 hores, després que una altra dona, de 43 anys, fos assassinada dimecres al ser apunyalada pel seu marit a Puebla de Almoradiel (Toledo).

Els fets van tenir lloc sobre les nou de la nit, quan el presumpte agressor va anar a l’hospital de la localitat de Baza amb símptomes d’hipotèrmia i allà va assegurar que havia acabat amb la vida de la seua esposa. Va ser llavors quan una patrulla de la Guàrdia Civil es va desplaçar fins al domicili conjugal i van localitzar la víctima estirada a la cuina, al mig d’un gran bassal de sang, amb una ferida al coll i amb símptomes d’haver estat colpejada. Segons van informar les autoritats, no constaven denúncies prèvies per maltractament entre la parella.

Els dos eren molt coneguts al poble, de tot just 4.000 habitants, i no tenien fills en comú, encara que la dona sí que en tenia un d’una relació anterior, que es va desplaçar fins al municipi granadí després que l’ajuntament de Caniles contactés amb ell. Unes 200 persones es van concentrar ahir al migdia i van guardar un minut de silenci en honor a la víctima a les portes del consistori, que va declarar tres dies de dol.

Les reaccions per aquest últim crim de violència masclista van ser nombroses, entre les quals la de la ministra d’Igualtat, Irene Montero, que va subratllar que el Govern no descansarà fins “que no n’hi hagi ni una més”. Des de Granada, els partits polítics van condemnar aquesta mort. En el cas del PSOE van mostrar el rebuig a aquest “drama social”, i el PP va cridar a la lluita contra aquesta xacra amb “mesures que protegeixin les dones”.

Aquesta nova víctima eleva a 1.038 les dones assassinades per les parelles des que es van iniciar els registres el 2003 i és la cinquena en el que va d’any, després del crim de dimecres a Toledo. Cap de les víctimes el 2020 no havia presentat denúncies contra l’agressor.

tracking