SEGRE

TRIBUNALS JUSTÍCIA

Acord per evitar el judici per l’accident del metro de València

Quatre exdirectius admeten penes de 22 mesos a canvi de la retirada d’altres acusacions || Hi van morir 43 persones i 47 més van resultar ferides el 2006

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre exdirectius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) acusats en la causa de l’accident del metro de València del 2006 que va costar la vida de 43 persones i va provocar ferides a 47 més van reconèixer ahir els fets que se’ls atribueixen, segons l’acord inicial assolit entre Fiscalia, l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol (AVM3J) i defenses, que suposa la retirada de l’acusació als altres quatre encausats, entre els quals l’exgerent de FGV Marisa Gracia.

D’aquesta manera, s’evita la celebració de judici que estava previst que arranqués aquest dilluns a l’Audiència de València, gairebé catorze anys després que ocorregués el sinistre i després d’una llarga instrucció judicial que ha inclòs tres arxivaments de la magistrada instructora i l’ordre de l’Audiència per reobrir el cas.

L’Associació de Víctimes destaca que “l’empresa reconeix que la culpa no va ser del conductor”

L’acord inicial, avançat ahir pel diari valencià Las Provincias, haurà de ser ratificat dilluns vinent al començament de la vista.

En total, en aquest procediment hi havia vuit acusats. Els que assumirien la seua responsabilitat serien: l’excap de la Línia 1, Sebastián Argente; l’exresponsable d’Auditoria per a la Seguretat i Circulació, Juan José Gimeno; l’exdirector adjunt d’Explotació, Vicente Contreras; i l’exdirector tècnic, Francisco García. Tots ells han acceptat una pena de 22 mesos de presó.

La presidenta de l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol, Rosa Garrote, es va mostrar “contenta” amb l’acord assolit: “Em quedo que la direcció de l’empresa ha reconegut que ho ha fet malament.” “Al final es fa justícia i l’empresa reconeix que la culpa no va ser del conductor”, va dir.

tracking