SEGRE

Procés

Jordi Sànchez surt de presó per a gaudir del seu primer permís

De 48 hores, després de 830 dies tancat

Jordi Sànchez surt de presó per a gaudir del seu primer permís

Jordi Sànchez surt de presó per a gaudir del seu primer permísACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Asamblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez ha sortit aquest dissabte de la presó de Lledoners per a gaudir del seu primer permís de 48 hores, després d'haver passat a la presó 830 dies, més d’un quart de la condemna que el Suprem li va imposar pel procés.

Acompanyat de la seua dona i la seua filla, Sànchez ha abandonat el centre penitenciari al voltant de les 16.10 hores, vuit dies després que sortís també en el seu primer permís el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

El líder independentista ha deixat a peu del recinte, situat a Sant Joan de Vilatorrada, i ha saludat els periodistes que muntaven guàrdia davant la presó.

L’exdiputat de JxCat, igual com va fer Cuixart, ha expressat el seu desig de disfrutar del seu primer permís en la intimitat i de forma discreta, per la qual cosa no preveu participar en cap acte públic ni fer declaracions públiques en aquests dos dies.

El departament de Justícia de la Generalitat va avalar el passat 15 de gener els permisos de 48 hores que la presó de Lledoners va concedir als Jordis, i al que tenen dret per haver complert a la presó una quarta part dels nou anys de presó a què els va condemnar el Tribunal Suprem.

Sànchez i Cuixart tenen de dret a poder disfrutar de 36 dies de permís anuals, amb un màxim de set dies consecutius, mentre romanguin en el segon grau penitenciari en el qual la Generalitat els ha classificat.

A més d’haver complert una quarta part de la condemna, els presos que poden accedir a aquests permisos han de demostrar bona conducta dins del centre penitenciari i una actitud que faci preveure que tornaran a la presó.

Els Jordis són els primers dels set líders independentistes a presó que podran disfrutar de permisos penitenciaris. Oriol Junqueras, condemnat a 13 anys, podrà accedir a ells a partir del 30 de gener de 2021, Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa el 16 de febrer de 2021, Carme Forcadell el 2 de febrer de 2021, Joaquim Forn el 16 de juny de 2020 i Josep Rull el 2 d’octubre de 2020.

tracking