SEGRE

FRANÇA MOBILITZACIONS

Les protestes no impedeixen que Macron aprovi la reforma de les pensions

Imatge de la manifestació celebrada ahir pels carrers de París.

Imatge de la manifestació celebrada ahir pels carrers de París.IAN LANGSDON/EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El prolongat pols per la reforma de les pensions a França va viure ahir un nou episodi, amb una altra jornada de vaga i renovades mobilitzacions als carrers contra el que s’ha convertit en mesura estrella de la presidència d’Emmanuel Macron, a la qual el Consell de Ministres va donar llum verda amb l’aprovació dels dos projectes de llei, un d’orgànic i un altre d’ordinari que la sustenten, per iniciar la tramitació, ja al febrer, a l’Assemblea Nacional.

La principal manifestació de la setena jornada de vaga general va tenir lloc a París, amb entre 350.000 i 400.000 persones, segons un dels sindicats convocants. De fet, el suport ciutadà a les mobilitzacions continua sent elevat: un 70% dels francesos dóna suport a les protestes i creu que han de continuar, segons un sondeig publicat ahir mateix per l’empresa BVA.

El Govern de Macron ha cessat Ségolène Royal,

Per altra banda, l’exministra Ségolène Royal va ser cessada com a ambaixadora dels Pols pel Govern de Macron després que se sabés que era investigada per una suposada desviació de fons i de les seues crítiques cap a l’Executiu. La setmana passada es va saber que Royal és objecte d’una investigació preliminar per part de la Fiscalia Nacional Financiera per haver desviat presumptament part dels fons per a despeses que rep en qualitat d’ambaixadora per a finalitats personals.

tracking