SEGRE

TRIBUNALS

El judici a Trapero afronta a partir de demà les testificals contradictòries de De los Cobos i Ferran López

El coordinador del dispositiu policial i l'excomissari en cap ja han declarat anteriorment amb posicions molt diferents

El judici a Trapero afronta a partir de demà les testificals contradictòries de De los Cobos i Ferran López

El judici a Trapero afronta a partir de demà les testificals contradictòries de De los Cobos i Ferran LópezSEÑAL DEL SUPREMO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Demà comença la fase testifical del judici per rebel·lió contra el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, i l'antiga cúpula de la Conselleria d'Interior a l'Audiència Nacional.

Per a demà i dimarts està prevista la declaració del coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, que va coordinar el dispositiu policial de l'1-O, i dimecres i dijous serà el torn del comissari dels Mossos d'Esquadra Ferran López, mà dreta de Trapero en aquella època i cap del cos durant el 155.

Tots dos ja han declarat a l'Audiència Nacional i al Suprem, i hauran de tornar a aclarir quins pactes havien fet els cossos policials per intentar impedir el referèndum.

Les seves versions tan contradictòries ja van provocar una petició d'acarament durant el judici al Suprem, que el tribunal no va acceptar.

El febrer del 2018, en ple 155, López ja va declarar com a testimoni davant la magistrada instructora d'aquesta causa, Carmen Lamela, i va defensar l'actuació del cos tant el 20-S com l'1-O. També ho va fer al Suprem més endavant. Va explicar que el 20 de setembre, durant els registres de la Guàrdia Civil, es va assabentar de l'actuació quan anava cap a la feina, a les 8.20 hores, i que no tenien cap avís previ. Va rebre una trucada del coronel Mariano Martínez que li demanava suport concret al CTTI, a Economia i a la Delegació d'Hisenda. Va defensar que es va donar ajuda "absolutament immediata" i que s'usaven dues vies de comunicació, la formal a través de la sala i trucades directes del seu interlocutor a la Benemèrita.

Aquesta versió contrasta amb la que va donar López de los Cobos al Suprem, on va dir que els Mossos van facilitar les protestes del 20 de setembre i la celebració del referèndum.

tracking