SEGRE

POLÍTICA EUA

La defensa de Trump carrega contra el “joc” polític dels demòcrates

L’advocat de la Casa Blanca els acusa de voler “fer fora el president de les eleccions del 2020” || Admet contactes amb Ucraïna però nega que sigui delicte

Donald Trump va complir ahir tres anys com a president dels EUA.

Donald Trump va complir ahir tres anys com a president dels EUA.JIM LO SCALZO/EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat de la Casa Blanca, Pat Cipollone, va iniciar ahir la defensa del president nord-americà, Donald Trump, en el judici polític que se celebra contra ell al Senat per l’escàndol amb Ucraïna en una sessió exprés de poc més de dos hores de durada.

El lletrat va iniciar el seu torn assegurant que el que els demòcrates estan fent és “jugar a un perillós joc” que l’únic que busca és “revertir els resultats de les passades eleccions” i “fer fora Trump d’uns comicis que tindran lloc d’aquí a nou mesos”.

Trump insulta membres del partit demòcrata i mitjans que considera que no defensen els seus interessos

L’estratègia del mandatari se centrarà a argumentar que la polèmica conversa que va mantenir amb el seu homòleg Ucraïnès, Volodímir Zelenski, va tenir lloc però que aquesta no suposa un delicte contra la Constitució ja que no revela cap connexió entre les investigacions que suposadament va demanar sobre el candidat demòcrata Joe Biden i els ajuts militars.

Segons assenyalen els demòcrates, Trump va condicionar l’entrega de 400 milions de dòlars en ajuda a Ucraïna per tal de pressionar Kíev a iniciar una investigació sobre Biden i el seu fill.

La brevetat dels advocats de Trump en la seua primera jornada va contrastar amb la prolongada exposició dels fiscals demòcrates, liderats pel congressista Adam Schiff, que van parlar vuit hores en les tres sessions prèvies. El judici continuarà demà després de l’aturada d’avui amb dos peces claus per a la defensa del president, els advocats Kenneth Starr i Robert Ray.

Per la seua part, Trump va llançar ahir una sèrie d’insults contra les principals personalitats del Partit Demòcrata i als mitjans que considera no afins.

tracking