SEGRE

POLÍTICA RELACIONS INTERNACIONALS

Sánchez defensa Ábalos dient que va evitar una “crisi diplomàtica”

El ministre avisa l’oposició que “ha vingut per quedar-se” || Exteriors trasllada a Guaidó que compta amb tot el suport com a “president encarregat de Veneçuela”

La ministra d’exteriors, Arancha González Laya, amb Juan Guaidó a la Casa de les Amèriques.

La ministra d’exteriors, Arancha González Laya, amb Juan Guaidó a la Casa de les Amèriques.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Juan Guaidó, president encarregat de Veneçuela, va visitar ahir Espanya, on va ser rebut per la ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, i enmig d’una tempesta polític entre Govern i oposició per la trobada del ministre de Transports, José Luis Ábalos, amb la vicepresidenta del Govern de Maduro, Delcy Rodríguez, que té prohibit trepitjar territori europeu. “Lamentablement, l’oposició conservadora en aquest país utilitza Veneçuela contra el Govern”, va recalcar el president Pedro Sánchez, que també va defensar que Ábalos es va reunir amb la número dos de Maduro per “evitar una crisi diplomàtica”. Mentrestant, el titular de Transports responia a l’oposició, que demanava la seua dimissió, que “he vingut per quedar-me i no em fa fora ningú”. A més, també va assenyalar que el responsable d’Interior, Fernado Grande-Marlaska, el va informar de l’arribada de Rodríguez i li va demanar que “procurés” que no baixés de l’avió.

Per la seua part, González Laya, que va rebre Guaidó a la Casa de les Amèriques i no al ministeri com és habitual, li va transmetre que compta “amb el ple suport d’Espanya com a president encarregat de Veneçuela” i que contribuirà “amb tots els mitjans perquè el país celebri eleccions amb garanties democràtiques”. Abans de la ministra, Guaidó es va veure amb el president del PP, Pablo Casado, i amb el secretari de relacions internacionals del PSOE, Héctor Gómez.

La ministra va rebre Guaidó a la Casa de l’Amèriques i no al ministeri, com és habitual

Per la seua part, l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida i la presidenta de la comunitat, Isabel Díaz-Ayuso, li van fer entrega de les claus d’or de la ciutat i de la medalla internacional de la comunitat. Tot seguit Guaidó es va dirigir a la Puerta del Sol, on milers de veneçolans establerts a Madrid es van concentrar per mostrar-li el seu suport i als quals Guaidó va dir que farà “tot el que sigui necessari per afrontar la dictadura” i recuperar la llibertat.

La ministra d’exteriors, Arancha González Laya, amb Juan Guaidó a la Casa de les Amèriques.

La ministra d’exteriors, Arancha González Laya, amb Juan Guaidó a la Casa de les Amèriques.EUROPA PRESS

tracking