SEGRE

TEMPORAL CONSEQÜÈNCIES

Treballs de neteja a Catalunya per esborrar els estralls del Glòria

Després del pas de la tempesta, el cabal dels rius es modera però persisteixen problemes de mobilitat || Un tall de llum deixa penjats 6.000 esquiadors a La Molina

Famílies van netejar ahir les platges de les Cases d’Alcanar, plenes de brossa i plàstics pel pas del Glòria.

Famílies van netejar ahir les platges de les Cases d’Alcanar, plenes de brossa i plàstics pel pas del Glòria.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temporal Glòria ja ha passat a ser història després de deixar un rastre de problemes de mobilitat, afectacions en línies elèctriques i xarxes d’aigua potable, abundants destrosses materials i, el més dramàtic, després d’haver llevat la vida de prop d’una quinzena de persones. I és que ahir va aparèixer a la Cala Sant Vicenç de l’illa d’Eivissa el cadàver de la que podria ser la víctima número 14 de la borrasca. Tot apunta que es tracta del cos d’un home de 41 anys al qual es va perdre la pista dimarts. Per altra banda, i una vegada s’han aclarit els núvols, és hora de fer balanç de danys. El conseller de Territori, Damià Calvet, va elevar ahir a 30 milions d’euros el cost de reparar els desperfectes en ports, al litoral i a les carreteres. Una de les zones més afectades pel Gloria a Catalunya va ser el delta de l’Ebre, en el qual ahir va estar de visita el vicepresident, Pere Aragonès. Mentrestant, es va reprendre la circulació de trens entre Vic i Ripoll, tot i que es mantindran durant mesos les afectacions a l’R1, tallada a Malgrat de Mar per l’ensorrament d’un pont. També es va restablir el subministrament d’aigua a Torroella de Montgrí, Massanes, Centelles, Aiguafreda i Hostalric. El baluard del castell d’aquesta última localitat amenaça de caure. Amb tot, els 6.000 esquiadors que van pujar a primera hora a l’estació de La Molina es van veure afectats per una avaria elèctrica que va durar hora i mitja. Centenars es van quedar penjats als telecadires.

Tot això, coincidint amb la visita del cap de l’Executiu central, Pedro Sánchez, a les zones més afectades pel Glòria a la Regió de Múrcia, el País Valencià i Aragó. Sánchez va anunciar que la conferència de presidents autonòmics que prepara tractarà de polítiques de transició ecològica. Salvador Illa, ministre de Sanitat, va visitar, per la seua part, les zones afectades pel temporal al Maresme.

Màlaga, escombrada literalment pel temporal

Els darrers cops de cua de la borrasca Glòria es van acarnissar ahir a la matinada amb la ciutat de Màlaga, sobre la qual va descarregar dos grans aiguats acompanyats de forta activitat elèctrica. Especialment afectada va quedar la barriada malaguenya de Campanilla, on els carrers es van convertir en un fangar. La força de l’aigua va amuntegar els cotxes uns sobre els altres i fins i tot en va encastar un en una entitat bancària. Els veïns van descriure els fets com un “tsunami”. I és que el riu Campanillas, que dóna nom a aquest districte de Màlaga, va sortir del seu curs a causa de la intensitat de les precipitacions.

Famílies van netejar ahir les platges de les Cases d’Alcanar, plenes de brossa i plàstics pel pas del Glòria.

Famílies van netejar ahir les platges de les Cases d’Alcanar, plenes de brossa i plàstics pel pas del Glòria.ACN

tracking