SEGRE

El Parlament rebutja els seus pressupostos en la seua primera votació sense Torra

JxCat ha decidit no votar si no ho podia fer el president

Una vista de l'hemicicle del Parlament aquest dilluns.

El Parlament rebutja els seus pressupostos en la seua primera votació sense TorraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Parlament ha rebutjat aquest dilluns els Pressupostos de la Cambra, en la primera votació en què no ha participat el president del Govern, Quim Torra, després de la seua inhabilitació com a diputat. Tampoc no ha votat cap diputat de JxCat, grup que ha decidit no votar si no ho podia fer Torra, sobre el qual el president del Parlament, Roger Torrent, ha dit que hauria d’haver pogut comptabilitzar-se "el vot que ha segrestat la Junta Electoral".

Els Comptes s’han rebutjat amb cap vot a favor, 16 vots en contra dels comuns, PP i la CUP, i 82 abstencions de Cs, PSC-Units i ERC, en una votació sense la participació de JxCat. És la primera vegada que passa aquest fet des del restabliment de la cambra el 1980. Cap diputat ha presentat els números.

Marta Ribas de Catalunya en Comú Podem, ha criticat que es vulgui pujar els sous als diputats i diputades. Maria Sirvent, de la CUP, ha afegit que els sous ja eren "excessius" abans dels nous pressupostos. Santi Rodríguez, del PP ha dit que aquests pressupostos intenten traslladar al ple una "picabaralla autodestructiva" d'ERC i JxCat.

tracking