SEGRE

PANORAMA

Torrent constata que Torra ja no és diputat: "Avui no podem comptabilitzar els seus vots"

Ho ha anunciat després que el secretari general del Parlament, Xavier Muro, hagi ordenat als serveis jurídics realitzar els tràmits necessaris per fer efectiva la pèrdua de la condició de diputat de Torra

El president del Parlament, Roger Torrent, conversant ahir amb altres membres de la Mesa.

El president del Parlament, Roger Torrent, conversant ahir amb altres membres de la Mesa.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, ha constatat aquest dilluns a l’inici del ple que el president del Govern, Quim Torra, ha deixat de ser diputat: "Avui no podem comptabilitzar els seus vots" i ha afegit que treballaran per revertir la situació.

Ho ha anunciat després que el secretari general del Parlament, Xavier Muro, hagi ordenat als serveis jurídics realitzar els tràmits necessaris per fer efectiva la pèrdua de la condició de diputat de Torra.

Muro afirma en l’escrit que ha enviat la Taula que la situació de Torra ha canviat després que el Tribunal Suprem (TS) no suspengués la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar-li l’escó.

La Taula del Parlament s’ha reunit després i ha descartat votar una proposta de JxCat que demanava de rebutjar aquestes instruccions de Muro, i ha assumit que Torra ha deixat de ser diputat.

ERC ha demanat d’acceptar la suspensió de Torra per garantir les votacions el Parlament, alhora que ha apostat per "lluitar per revertir-lo", segons el president dels republicans a la Cambra, Sergi Sabrià.

tracking