SEGRE

PANORAMA

Cs abandona la comissió del 155 després de retreure a Junqueras que no demani perdó

En la seua rèplica a Junqueras, Roldán ha preguntat al líder d’ERC "com pot sostenir la mirada" a tots els catalans que esperen ajuts socials però no les han rebut encara perquè "el 'procés' va malgastar els seus diners"

Cs abandona la comissió del 155 després de retreure a Junqueras que no demani perdó

Cs abandona la comissió del 155 després de retreure a Junqueras que no demani perdóEFE/Enric Fontcuberta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari de Cs ha abandonat aquest dimarts la comissió del 155, després que el seu portaveu, Lorena Roldán, retragués a l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, condemnat per sedició i malversació, que no hagi demanat perdó.

En la seua rèplica a Junqueras, Roldán ha preguntat al líder d’ERC "com pot sostenir la mirada" tots els catalans que esperen ajuts socials però no les han rebut encara perquè "el 'procés' va malgastar els seus diners".

"Pot afirmar la mirada els catalans que tenen aprovada l’ajuda a la dependència però no la cobren?, als nens en exclusió social?", li ha dit. "Tenia avui l’oportunitat de demanar perdó, de comprometre’s a tornar els diners", ha afegit.

Roldán li ha dit a Junqueras que "no és un màrtir" i ha lamentat que hagi comparegut per "reafirmar-se en tots els delictes".

"Vostès no són cap màrtir, van ser els instigadors", ha afegit la portaveu de Ciudadanos, que ha recordat a Junqueras que, després dels esdeveniments d’octubre de 2017, va ser la formació taronja la que va guanyar les eleccions a Catalunya.

Els diputats de Cs no han esperat a escoltar la resposta de Junqueras a la seua intervenció: "abandonarem aquesta comissió, però no sense abans instar-los que rectifiquin i deixin que Catalunya pugui seguir endavant i deixar enrere l’etapa negra del 'procés'".

"Ara se’n van?, ara que començàvem a dialogar?", li ha respost amb ironia Junqueras.

tracking