SEGRE

PANORAMA

El Tribunal de Comptes xifra provisionalment en 4,1 milions d'euros les despeses de l'1-O

Ho ha comunicat aquest dimarts a Carles Puigdemont

Puigdemont i Comín, als seus escons al Parlament Europeu.

Primer ple europeu per a Puigdemont i ComínACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Comptes ha comunicat aquest dimarts a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i tot el seu Govern la quantia que presumptament va ser desviada per organitzar el referèndum il·legal d’1 d’octubre, que ha xifrat provisionalment en 4.146.000 euros, segons han informat fonts jurídiques a Europa Press.

L’òrgan fiscalitzador ha citat a partir de la 09.30 hores a les defenses de Puigdemont, el que va ser el seu 'número dos’ al Govern, Oriol Junqueras, i a unes altres 29 persones, entre elles exconsellers i alts càrrecs per comunicar-los l’acta de liquidació provisional amb la quantia que la instructora considera que s’ha malversat per celebrar l’1-O.

Aquesta xifra és encara provisional ja que el Tribunal de Comptes ha donat fins les 11.30 hores de termini perquè els representants legals dels investigats estudiïn l’acta de liquidació i presentin les al·legacions pertinents, la qual cosa podria fer que la quantitat variï.

Una vegada acabi aquest tràmit es donarà a conèixer la fiança que s’imposarà als presumptes responsables per respondre a una possible condemna i garantir així el reintegrament dels diners utilitzats per a aquesta finalitat a les arques públiques. Si no consignen l’esmentada quantitat en el termini que el Tribunal de Comptes assenyali es procedirà a embargar els seus béns de forma preventiva.

tracking