SEGRE

FRANÇA LABORAL

Batalla campal entre els bombers i la policia a París

Reclamen millors salari i mitjans

Els policies proven de contenir els bombers que es van manifestar ahir pels carrers de París.

Els policies proven de contenir els bombers que es van manifestar ahir pels carrers de París.TWITTER/@PREFPOLICE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una manifestació de bombers a París per protestar per la falta de mitjans, contra la reforma de les pensions, i per reclamar l’augment de salaris va degenerar ahir en enfrontaments amb la policia al centre de la capital.

Els agents van utilitzar gasos lacrimògens i van carregar amb les porres contra un grup de bombers, que anaven al seu torn coberts amb els cascos i amb els vestits ignífugs. La Prefectura de Policia va assegurar que entre 200 i 300 bombers havien sortit del recorregut autoritzat a l’avinguda Parmentier, la qual cosa havia obligat les forces de l’ordre a intervenir.

A l’octubre ja hi va haver una altra marxa a París en què van participar milers de bombers, com aquest dimarts arribats de tot França, i amb les mateixes reivindicacions. Una de les principals és l’augment de l’anomenada “prima de foc”, que suposa un 19% del salari i que volen que augmenti fins al 28%. També pretenen que se’ls confereixi un estatut d’ofici de risc amb què poder jubilar-se de forma anticipada. A França hi ha uns 248.000 bombers, dels quals 40.500 són professionals, 195.000 voluntaris i 12.500 militaritzats.

tracking