SEGRE

JxCat avança un "anunci transcendent" de Torra en plena crisi interna al Govern

El president compareix a les 12.00 hores des del Palau de la Generalitat

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs.

JxCat avança un "anunci transcendent" de Torra en plena crisi interna al GovernACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha assegurat aquest dimecres que el president de la Generalitat, Quim Torra, farà a les 12.00 hores un "anunci" que no serà "intranscendent", després que dilluns "alguna cosa es trenqués amb ERC, la qual cosa ha evidenciat la crisi interna al Govern. En declaracions a TVE, Borràs ha reconegut que els tres possibles escenaris sobre els quals s’està parlant en les últimes hores –remodelació del Govern per reforçar les posicions de JxCat, apartar els consellers d’ERC o convocar eleccions– "serien factibles en la situació" actual de crisi interna, derivada de la retirada de l’acta de diputat del president. "Farà un anunci", ha afirmat Borràs en referir-se a la compareixença de Torra, el contingut del qual no ha volgut revelar.

Torra pronunciarà a les 12.00 hores una declaració institucional des del Palau de la Generalitat, mentre que la reunió del Govern, prevista per a les 9.30 hores, s’ha retardat fins les tres de la tarda.

Aquest retard obliga a modificar els plans del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, que tenia previst que l’executiu català aprovés el projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2020 a primera hora del matí, per entregar-los al president del Parlament, Roger Torrent, a les 11.45 hores.

Borràs s’ha limitat a assenyalar que la declaració de Torra "no serà intranscendent, hi haurà un anunci i després hi haurà un executiu", sense concretar més detalls.

La portaveu de JxCat al Congrés ha dit "no compartir" la decisió de Torrent de deixar en suspens el vot de Torra al Parlament i ha afegit: "Dilluns alguna cosa es va trencar", ha afirmat.

tracking