SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Mata la seua parella i és arrestat a l'aeroport quan intentava fugir

El pare de la dona va avisar els Mossos, que van trobar el cadàver al domicili a Sant Joan Despí || Tercera víctima mortal a Catalunya, podria haver estat asfixiada

Agents de la policia científica van obtenir proves al domicili on va tenir lloc el crim.

Agents de la policia científica van obtenir proves al domicili on va tenir lloc el crim.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una dona de 40 anys va ser assassinada ahir a la matinada presumptament en mans de la parella, un home de nacionalitat espanyola i 45 anys, al domicili que compartien a Sant Joan Despí (Barcelona). El presumpte agressor va ser detingut pels Mossos d’Esquadra hores més tard a l’aeroport del Prat quan, presumiblement, provava de fugir a l’estranger.

Els fets van tenir lloc cap a les tres de la matinada, quan els agents van anar al domicili que la parella compartia al municipi del Baix Llobregat al rebre l’avís del pare de la víctima alertant que no aconseguia contactar amb ella. Després d’aconseguir accedir a l’immoble, els Mossos es van trobar el cos sense vida de la dona, que podria haver mort, segons els primers indicis, per asfíxia.

Hores després de la troballa, el presumpte agressor va ser detingut a l’aeroport. La parella, sobre la qual no constaven denúncies per violència de gènere segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, convivia des de feia quatre anys amb la filla de catorze anys que la víctima tenia d’un matrimoni anterior i que, pel que sembla, no es trobava al domicili en el moment dels fets. Segons va explicar una veïna, era habitual sentir com la parella discutia i fins i tot una vegada va arribar a avisar la Guàrdia Urbana, però la dona no va voler presentar cap denúncia contra el seu company.

El jutjat d’instrucció 7 de Sant Feliu de Llobregat s’ha fet càrrec de la investigació i ha decretat el secret de les actuacions després de l’aixecament del cadàver. L’ajuntament de Sant Joan Despí va decretar tres dies de dol per l’assassinat i va convocar una concentració al davant de l’ajuntament en honor a la víctima.

Per la seua part, la delegada del Govern a Catalunya, la lleidatana Teresa Cunillera, va lamentar el feminicidi i va expressar el seu compromís en la lluita per “eradicar aquesta xacra social”. Així doncs, es tracta de la tercera víctima mortal per violència de gènere a Catalunya i la setena a nivell estatal en el que va de 2020. Des que van començar a registrar-se les estadístiques, el 2003, un total de 1.040 han estat assassinades en mans de les seues parelles o exparelles.

tracking